У Міжнародний день вареників: Тімур Мірошниченко поділився улюбленим маминим рецептом

1+1

Тімур Мірошниченко разом з мамою розповіли про сімейний рецепт вареників з вишнями.

Вареники – це не просто страва, а окрема сімейна історія. Адже кожна українська родина з покоління в покоління передавала свій особливий рецепт вареників та його секрети приготування. І навіть, якби знайшлася якась страва, яка б для українців була така ж цінна та автентична, як борщ, то це точно були б — вареники.

Та 8 жовтня не лише Україна, а й весь світ відзначає особливе свято – Міжнародний день вареників. Ця дата – чудова нагода зануритися в історію улюбленої страви та дізнатися про неї трішки більше.

Їжа селян, яка стала кулінарним символом

Насправді історія вареників сягає середніх віків. Ця страва швидко полюбилася багатьом народам, але особливе місце вона посіла саме в українській кухні.

Вареники спочатку традиційно вважалися селянською їжею, адже тільки селяни готували прісне тісто з якоюсь начинкою. Але згодом через велику різноманітність рецептів, вареники набули популярності та поширилися серед усіх соціальних верств, включаючи навіть дворян у Європі.

Сьогодні у світі існує понад п’ятсот різних варіантів вареників. До того ж є цікавий факт, що кременецькі гречані вареники навіть поповнили перелік ЮНЕСКО, як нематеріальна культурна спадщина України.

Вареники заведено вважати частиною української кулінарної культури. Про цю страву складають пісні, без них не уявляють святкового столу на різдвяні свята і найголовніше, що чи не в кожної родини є власний рецепт вареників — починаючи від тіста і закінчуючи начинкою.

Рецепт вареників з вишнями від мами Тімура Мірошниченка

Одним з улюблених рецептів вареників також поділився телеведучий 1+1 Україна Тімур Мірошниченко. Цей рецепт він готував разом з мамою Тамарою Євгенівною в студії Сніданку з 1+1. Як зізнався ведучий, що це його улюблена страва з самого дитинства.

Інгредієнти для тіста:

Начинка:

Як приготувати:

Новини заразКонтакти