"Зробив це не зі зла": Святослав Вакарчук вибачився за свою політичну кар'єру

Святослав Вакарчук розкритикував свою політичну активність / колаж: Главред, фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

Лідер Океану Ельзи зізнався, що недооцінив відповідальність, яка лягає на плечі народних обранців.

Український співак Святослав Вакарчук має репутацію суперечливого політика. Двічі він обирався народним депутатом Верховної ради України (вересень 2007-грудень 2008 і травень 2019-червень 2020) і двічі знімав із себе повноваження достроково. Крім того, він був засновником і головою політичної партії "Голос".

Улітку 2020 року фронтмен Океану Ельзи офіційно завершив свою політичну кар'єру. Сьогодні артист вважає цю частину своєї діяльності помилкою.

"Думаю, що в свій час зробив велику помилку, коли недооцінив рівень надії людей на конкретну особистість в політиці. Я недооцінив, наскільки на мене, як людину, багато хто покладав великі надії. Я не усвідомлював, що мій підхід до політики, коли ти приходиш для того, щоб допомогти іншим людям себе проявити і стати тими, ким вони є, створити нове середовище, відрізняється від відчуття більшості людей, для яких потрібна конкретна людина, в яку вони хочуть уособлено вкласти свої мрії, бажання і решту", - розповів музикант в інтерв'ю Андрію Любці, і зазначив, що більше ніколи не хотів би займатися політикою.

Також Святослав Вакарчук попросив вибачення за те, що не виправдав надії українців на цьому терені: "Я цього недооцінив і хочу вибачитися перед усіма цими людьми. Тому що я, певним чином, їхні очікування, які вони на мене покладали, не справдив. Я це зробив абсолютно не зі зла. Моя помилка тоді була в тому, що я не усвідомив цього. Тому мені за це насправді дуже болісно всередині".

При цьому музикант абсолютно впевнений, що його діяльність під час повномасштабної війни - концерти на нулі, спілкування з нашими захисниками та благодійні виступи - приносить Україні більше користі, ніж його труди на політичній ниві.

Хто такий Святослав Вакарчук?

Святослав Вакарчук - український музикант, співак, лідер гурту Океан Ельзи. Заслужений артист України. Творець і голова політичної партії "Голос" (2019-2020). Випустив 10 музичних альбомів у складі Океану Ельзи.

Українські зірки шоу-бізнесу - останні новини:

Раніше зірка Вечірнього Кварталу і хрещена мама Олени Зеленської Олена Кравець розкрила подробиці першої за час повномасштабної війни зустрічі з першою леді України.

Також український ведучий і колишній "холостяк" Микита Добринін прокоментував чутки про свою бісексуальність, які стали з'являтися після його розлучення з блогеркою Дашею Квітковою.

Читайте також:

Новини заразКонтакти