"Був тираном": Успенська розкрила справжнє обличчя батька

"Був тираном": Успенська розкрила справжнє обличчя батька

Тетяна Успенська написала яскравий відкритий лист про свого батька письменника Едуарда Успенському, ім'ям якого хотіли назвати премію.

Дочка знаменитого письменника Едуарда Успенського Тетяна не полкнилась зробити відкритий відповідь на оголошення Державної Дитячої бібліотеки в Росії, яка мала намір створити державну премію імені Едуарда Успенського.

Свій відкритий лист вона опублікувала у виданні sobesednik.ru.

"Дочка письменника Тетяна Успенська зізналася: вона категорично проти присвоєння престижної премії імені її знаменитого батька", - йдеться в повідомленні.

Дочка знаменитого письменника написала багато непривабливих речей - від того, що її батько застосовував домашнє насильство до неї та її матері, а також зловживав алкоголем, до того, що вона сумнівалася в його психологічному здоров'ї.

Також, за словами Тетяни Едуард Успенський виявився прихильником секти, яку підтримував фінансово і рекламував.

"Це було фізичне, психологічне, емоційне насильство, що повторюється постійно по відношенню до мене – його дочки, моєї матері – його дружині, його онукам, дітям іншої дружини (відомої телеведучої Елеонори Філіної) і т. д...

До нещастя, грубість і хамство, контроль і примус поступово стали нормою його життя... Також нормою стали показна ідилія, коли при приїзді телевізійних груп запрошувалися онуки і повинні були зображати щасливу сім'ю великого письменника.

Знаючи про свої проблеми, у тому числі з алкоголем, мій батько не звертався до офіційних психологів, а був прихильником секти Ст. Д. Столбуна, проходив у нього "лікування", підтримував секту матеріально, рекламував її на ТБ, в газетах, що теж не може бути великою заслугою. Мій батько знав про побиття дітей, що практикуються сектою, але це ніколи його не зупиняло. Він захоплювався Столбуном, його методами, приводив туди своїх знайомих і друзів", - пише Тетяна.

"Мій батько був домашнім тираном. Тому вважаю, що престижна премія в галузі дитячої літератури не може носити ім'я людини, яка з року в рік займався домашнім насильством. Невже в нашій країні немає більше інших гідних письменників, іменем яких можна було назвати премію? Як можна змішувати ім'я людини, який займався домашнім насильством, з вічними цінностями? Тоді виходить, що будь-яка людина, яка досягла високого соціального статусу, може робити все, що завгодно?", – пояснила свою позицію Тетяна.

Нагадаємо, Едуард Успенський помер у 2018 році. Його донька Тетяна навіть зараз не особливо хоче згадувати про нього, і мати щось спільне - за її словами, вона знала його іншим, а не просто як автора дитячих казок.

Автор: Олександр Галайда
Новини заразКонтакти