Великий та солодкий урожай: яке найкраще добриво для малини

Що люблять кущі малини / колаж: Главред, фото: unsplash, ua.depositphotos.com

Що люблять кущі малини та чим необхідно підживлювати її, щоб мати великий урожай - Главред зібрав корисні поради.

Які добрива потрібні для малини, щоб був хороший урожай - у матеріалі Главреду знайдете корисні поради, як отримати великий урожай. Відомий факт, що малина не лише смачна ягода із якої можна зробити безліч смаколиків, але вона покращує роботу серця та мозку. Часто навіть лікарі рекомендують вживати малину для профілактики хвороб нирок та підвищеному тиску.

Радимо також прочитати матеріал Главреду: Чим підв'язати малину, щоб зберегти рослину в гарній формі: головні секрети.

Чим підгодувати малину, щоб ягода була великою

Фахівці в аграрній сфері розповіли, що підживлення малині необхідне постійно. Щоб мати великий урожай, малину потрібно "підгодовувати" впродовж усього сезону. Зазвичай малину починають удобрювати ще ранньою весною, іноді влітку та потрібно восени. Спеціалісти розповіли, що підживлювати ягоди варто не лише перед самим цвітінням куща, а й під час нього і в період плодоношення. Також вони розкрили схему, як підживлювати малину з огляду на її вигляд.

Чим не можна удобрювати малину

Відомо, що якщо підживити малину азотними добривами у дуже великій кількості, то це може стати її останнім добривом, адже рослина від такого може просто загинути. Якщо таке добриво додати до малини восени, то воно сприятиме кращому росту пагонів, однак сама ягода рости припинить.

Із калійним добривом також варто бути обережним, адже якщо внести його завелику кількість, то наслідки можуть бути непередбачувані. Перед внесенням такого добрива необхідно переконатися, що він не містить хлору, адже малина може погано сприйняти речовину і почати гниття.

Що за ягода малина?

Малина європейська, малина звичайна або просто малина - багаторічний напівчагарник рід Рубус родини Рожеві (Rosaceae), підродини Rosoideae (Розанні, або Шипшинові), повідомила "Вікіпедія".

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти