Чому огірки збирають вранці: секрет досвідчених господарів

Як правильно зберігати огірки/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Найкраще збирати огірки саме вранці, і при цьому не варто зривати їх руками – потрібно відрізати плоди.

Коли огірки уже дозріли і пора збирати перші плоди, може виникнути запитання, коли ж найкраще їх збирати. Не усім відомо, коли краще збирати огірки – вранці чи ввечері, чи може вдень. Насправді найкращий для цього час – вранці.

Радимо також прочитати матеріал: Лише люди з яструбиним зором знайдуть заховану зубну щітку: на пошуки є всього 8 секунд

У ранішню пору немає активного сонця, тому зібрані в цей час огірки будуть краще зберігатися. Після збирання плоди краще віднести у темне і прохолодне місце.

Якщо під час збирання огірків ви помітили занадто великий перестиглий плід, який вам не потрібен для насіння і вже практично не годиться у їжу, то варто його зірвати, щоб рослина не витрачала свої сили на подальше формування цього плода.

Експертка із садівництва Антоніна Лесик у коментарі журналістам "Сніданку з 1+1" розповіла, коли краще збирати огірки. Вона зазначає, що на своїх грядках збирає ці плоди через день, щоб не переростали. Також вона пояснила, як їх краще збирати.

"Краще їх відрізати, тому що якщо ви будете крутити гілочку, ви можете пошкодити рослину", – зазначила експертка.

Великі огірки краще використовувати для салатів, радить вона, а ті, що менші – солити та консервувати.

"У маленьких дуже пружна структура, вони будуть гарно тримати форму і, звичайно, будуть потім вам смакувати", – додала Лесик.

Дивіться відео про те, як правильно зберігати огірки:

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

«Сніданок з 1+1» — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. «Сніданок з 1+1» подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

«Сніданок з 1+1» має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Які рослини не можна вирощувати спільно/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти