Коли краще поливати розсаду, щоб отримати багатий врожай: вранці чи ввечері

Коли поливати розсаду - кращий час доби / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Дізнайтеся секрети правильного поливу розсади, щоб виростити здорові та міцні рослини, які порадують багатим врожаєм.

Правильний полив рослин має вирішальне значення для підтримки їх здоров'я, особливо коли вони проростають з насіння. Враховуючи природні ритми і фізіологію рослин, важливо з'ясувати, коли найбільш ефективно поликати розаду.

Радимо також прочитати матеріал: Яка помилка під час поливу рослин може їх вбити: мало хто про це здогадується.

Коли краще поливати розсаду помідорів уранці чи ввечері

Розсаду, та й будь-які молоді рослини, слід поливати вранці і тільки вранці. Особливо це стосується ніжних тропічних рослин, таких як помідори або перець, які мають тенденцію перезволожуватися, якщо ґрунт залишається вологим занадто довго, пише Tiny Garden Habit.

Поливати рослин вранці - це, без сумніву, найкращий час доби. На найфундаментальнішому рівні це пов'язано з впливом сонця на ваші рослини, незалежно від того, чи знаходяться вони в приміщенні, на відкритому повітрі, в прохолодному кліматі чи в теплі.

Більшість рослин перебувають у стані спокою протягом ночі. Перебуваючи в стані спокою, рослини не поглинають воду і не здійснюють фотосинтез. Полив вранці означає, що ґрунт може рівномірно насититися, і поки ґрунт прогрівається ранковим сонцем, він не пересихає.

Крім того, вранці вологість на землі вища, особливо навесні. Це означає, що вода менше випаровуватиметься.

Чи можна на ніч поливати розсаду

Полив у вечірній час має свої переваги, але це не варто робити постійно. Поливаючи рослини ввечері, ви, по суті, змочуєте ґрунт, поки ваша розсада спить. Це якраз і призводить до втрати води.

Плюси поливання розсади на ніч:

Мінуси поливання розсади на ніч:

Як правильно поливати розсаду

Багато садівників говорять про те, що не можна поливати водою листя рослини, потрібно поливати землю, а не саму рослину. Адже є багато рослин, які дуже сприйнятливі до сонячного опіку, явища, яке викликають краплі води, що залишаються на листі. Вони діють як лінза і посилюють дію сонячного тепла. Це призведе до висихання листя та спричинить появу коричневих або сірих плям на листі рослин та овочів.

Однак це скоріше виняток, ніж правило, і більшість рослин не постраждають від сонячного опіку в результаті поливу листя. Ба більше, багато рослин отримає від ранкового поливу користь. Однак це не означає, що можна поливати листя, оскільки набагато більш поширеною проблемою є грибкова інфекція.

Спори грибка найкраще приживаються на вологих, пошкоджених листках. Полив листя підвищує вологість, а в другій половині дня, коли стає тепліше, створюються ідеальні умови для розвитку грибкових хвороб.

Інший недолік поливу листя полягає в тому, що ви просто витрачаєте воду. Єдиний спосіб гарантувати, що ви не втратите воду через випаровування, — це поливати розсаду біля коріння та уникати розпилення.

Що відомо про Tiny Garden Habit?

Tiny Garden Habit — це сайт, присвячений садівництву. Міжнародна команда експертів, об'єднаних пристрастю до садівництва, діляться своїми порадами щодо догляду та вирощування рослин. також у них є свій YouTube-канал.

Мета Tiny Garden Habit - "задокументувати все, що ми дізналися, і поділитися нашими помилками, щоб, сподіваюся, ви їх уникнули. Садівництво – це набагато більше, ніж просто саджання насіння в землю".

У цьому блозы можна дізнатися про:

  • Облаштування грядок;
  • Методи копання та використання ґрунту;
  • Компостування грунту;
  • Висадка розсади і її підтримка;
  • Догляд за рослинами, полив, прополка;
  • Ефективне зберігання в погребі.

Читайте також:

Новини заразКонтакти