Коли краще пересадити смородину - восени чи навесні: господиня розповіла про важливе правило

Коли краще пересадити смородину/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Є кілька важливих правил, коли можна пересаджувати дорослі кущі смородини, щоб не нашкодити їм.

Ягоди смородини є коморою вітамінів для організму людини. Але для того, щоб збирати високий урожай смородини вдома, необхідно насамперед вчасно та правильно посадити кущі й правильним чином за ними доглядати.

Авторка YouTube-каналу "Дім та присадибна ділянка" розповіла, як правильно посадити чорну смородину восени та навесні, щоб кущ дав хороший урожай.

"Висаджувати смородину можна упродовж всієї вегетації – і весною, і восени. Але навесні у смородини занадто швидко розкриваються бруньки, тому буде небагато часу між моментом, коли відтане ґрунт і початком сокоруху в кущі, і можна не встигнути посадити. Тому і пропонується саме осіння посадка – після падолисту, коли сокорух сповільнюється і рослина готується вступити у період спокою", - йдеться у відео.

Але, звичайно, треба стежити за прогнозом погоди, зазначає господиня. Якщо, наприклад, висаджувати у жовтні, то в будь-який час можуть початися морози.

"Для того, щоб укоренився саджанець, потрібно не менше 3-4 тижнів, і впродовж цього проміжку часу температура не повинна опускатися нижче нуля градусів", - пояснила вона.

Дивіться відео про те, коли краще пересадити смородину:

Youtube-канал "Дім і присадибна ділянка"

Youtube-канал "Дім і присадибна ділянка" має понад сто тисяч підписників. Він був зареєстрований 31 серпня 2020 року.

Канал спеціалізується на порадах із садівництва та городництва. Також автори діляться рецептами заготовок на зиму та іншими корисними порадами. Загалом на каналі понад 400 відео.

Коли пересаджувати кущі ягід/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти