Який сорт огірків можна посадити у червні: поради, яких багато хто не знає

Коли можна садити огірки в червні і як правильно це робити / Скриншот YouTube

Коли ще не пізно посадити огірки - так це у червні, ви можете вибрати гібридні сорти й уникнути проблем, які виникають під час весняної посадки.

Досвідченим дачникам добре відомо, що врожайність огірка має свої межі. Вона залежить від погоди, ґрунту, підживлення та інших моментів. Щоб підвищити урожайність, багато хто задається питанням, чи можна сіяти огірки у червні місяці. У червні огірки сіяти можна, але потрібно знати декілька моментів.

Автор YouTube-каналу Сад по-дорослому з Віктором Шадріним розповів, що потрібно знати під час посадки огірків у червні, і пояснив, чому дачники так роблять.

Посадка огірків у червні

Дачникам відомо, що врожай огірків має свої межі - лише декілька кілограмів з куща. Прибавка навіть при підгодівлі суттєвою не буде.

Огірки плодоносять у середньому через 40 днів після сходів. Кущ може повноцінно плодоносити максимум до 2 місяців. Потім кущ старіє і його атакують шкідники.

Чому огірки садять саме у червні

Часто, під час посадки навесні, можна купити неякісне насіння. Набагато надійніше його буде проростити і вибрати насіння з найсильнішим корінням.

Крім того, при посадці пророщеного насіння відразу у відкритий ґрунт є ризик, що зашкодять мурахи або ґрунтові патогени.

Якщо посадити огірки через розсаду з 2-3 справжніми листками, всіх проблем можна уникнути.

Які сорти огірка садити у червні

Автор відеоролика радить садити сорти-гібриди, серед яких адам, гармоніст, трюкач і амур.

У які дні садити огірки в червні

Вважається, що хороші дні для посіву насіння огірків - 3 і 3 червня. Ідеальними днями зазвичай називають 8 і 9 червня.

Коли садять огірки в Україні

Зазвичай огірки в Україні починають висаджувати в ґрунт приблизно наприкінці квітня - на початку травня. Тоді вже заморозків немає, а температура повітря зазвичай стійко тепла.

Дивитися відео, чому потрібно садити огірки у червні:

Інші новини:

Новини заразКонтакти