Які кущі посадити замість паркану: названо шість найефектніших чагарників

Чагарники для живоплоту: фото і назва / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, yaskrava.com.ua

Жива огорожа стане прикрасою будь-якого саду, облагородить його зовнішній вигляд, додавши елемент логічності та завершеності.

Багато дачників оточують свою ділянку парканом, проте є більш мальовничий спосіб відгородитися від вулиці, а саме - посадити живопліт. Які кущі посадити замість паркану, розповіли на Youtube-каналі Полтавський хуторок.

До слова, якщо ви не знаєте, що посадити в затінку або біля паркану, читайте матеріал: Які квіти краще ростуть у затінку: названо найкрасивіші та невибагливі багаторічники.

Що краще посадити для живоплоту

Морозостійкі чагарники для живоплоту - ідеальний вибір для будь-якого саду. До них належить спірея. Це відмінний декоративний швидко зростаючий чагарник для живоплоту. Навесні спірея цвіте, а восени її листя набуває красивого забарвлення. Цей живопліт виростає заввишки трохи більше метра.

Чагарник добре переносить зимові морози та літню посуху, нічим не хворіє і має гарний вигляд у будь-яку пору року.

Спірея / Фото: pixabay.com

Спірея невимоглива до ґрунтів. Для підтримки акуратного зовнішнього вигляду чагарнику рекомендується обрізати суцвіття, що відцвіли.

Youtube-канал "Полтавський хуторок" - що про нього відомо

Youtube-канал "Полтавський хуторок" був створений у 2018 році. Має 44,6 тис. підписників.

На каналі публікуються відео про садівництво та городництво з порадами про те, як правильно вирощувати різноманітні культури.

Вам потрібна жива огорожа швидкозростаюча багаторічна вічнозелена? Зупиніть свій вибір на туї.

За правильного догляду живі огорожі з туй зберігають привабливий вигляд цілий рік.

Такий живопліт є вічнозеленим. З туй можна створити високу та надзвичайно щільну зелену стіну.

Туя / Фото: pixabay.com

До недоліків туї можна віднести її вигоряння на яскравому сонці, хвоя при цьому втрачає декоративність та набуває коричневого кольору.

Сніжноягідник - найбільш невибагливий чагарник для живоплоту. Сніжноягідник невисокий, росте до одного метра. Хвороби і шкідники йому не страшні.

Сніжноягідник переносить обрізку і формувальну стрижку.

Сніжноягідник / Фото: pixabay.com

Який чагарник найшвидше зростає? До цієї категорії можна віднести кизильник. Цей чагарник є дуже вигідним варіантом зеленої огорожі, оскільки рослина добре переносить обрізку і тримає форму.

Чагарник стійкий до несприятливих умов зростання, добре пристосований до кліматичних умов.

Кизильник / Фото: pixabay.com

Кизильник не вимогливий до ґрунтів і добре почувається в міських умовах. Плоди рослини не отруйні.

Важливо враховувати, що гілки кизильника дуже швидко ростуть, тому регулярна обрізка необхідна для підтримки форми і привабливості рослини.

Пухироплідник - ефектний, потужний чагарник, що утворює щільний живопліт. У нього розлогі гілки з великим декоративним листям. У висоту досягає 3 метрів.

Легко живцюється та швидко відростає, відрізняється невибагливістю. Крім того, він морозостійкий та посухостійкий, може рости в затінених місцях, не хворіє.

Пухироплідник / Фото: yaskrava.com.ua

Барбарис чудово підійде для створення непрохідної, непроглядальної огорожі на дачі. Досвідчені садівники рекомендується обирати високорослі сорти.

Існує багато невибагливих сортів чагарників для живоплоту з красивим листям різних відтінків. Один із видів - Барбарис Тунберга. Він не лише цвіте, а й плодоносить.

Барбарис / Фото: pixabay.com

Варто враховувати, що у барбарису є гострі колючки, що ускладнює догляд за чагарником. При нестачі сонячного світла втрачається декоративність листя. Також до мінусів можна віднести той факт, що рослина легко розмножується і з'являється там, де її зростання небажане.

Дивіться відео - Названо красиві й швидкозростаючі чагарники для живоплоту:

Раніше Главред писав, що існують дерева, які можуть налагодити життя в домі та принести в сім'ю гармонію, а бувають і такі, які в жодному разі не можна садити біля свого житла. Читайте матеріал: Несуть швидку смерть, хвороби та самотність: які дерева не можна садити біля будинку.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти