Як розмножити полуницю вусами: прості, але дуже хороші поради

Чи можна розмножувати полуницю вусами для гарного плодоношення / Скріншот YouTube

Якщо ви не знаєте, як розводити полуницю вусами, вивчіть корисні поради для тих, хто її вирощує, щоб отримати хороший урожай на своєму городі.

Кожен дачник мріє про хороший урожай полуниці. Полуницю часом розмножують насінням або діленням кущів, проте це далеко не найкращий спосіб отримати урожай. Розмноження полуниці вусами влітку може стати набагато цікавішим способом, який принесе набагато більше ягід на ваш город.

Автор YouTube-каналу Сад, город своїми руками розповів, як розмножити полуницю вусами і добитися того, щоб врожаю на грядках стало більше.

Розмноження полуниці вусами

Дотримуйтесь відстані між рядками

Між рядками полуниці має бути відстань 80 сантиметрів, щоб потім можна було побільше заповнити міжряддя. У самому рядку має бути відстань 30 см, не густіше, але й не рідше.

Не навантажуйте плід ягодою

Навесні, щоб отримати багато посадкового матеріалу, потрібно знищувати квітконоси. Плід не має бути навантажений ягодою, інакше утворюватиметься менше вусів. Якщо не дати утворитися ягоді, всі сили підуть на утворення вусів.

Скільки вусів може дати один кущ

У середньому один кущ може утворити 16 вусів. Можна поспостерігати, як кущ утворив одну розетку, зачата друга і з'являється третя. Першу, з відкритою кореневою системою, можна відпускати, а решту, як тільки з'являться корінці, посадити в стаканчик, щоб були саджанці із закритою кореневою системою.

Що буде, якщо залишити квітконоси

Експеримент показав, що там, де було залишено декілька квітконосів, кущ утворив удвічі менше ягід.

Боротьба з бур'янами

Коли почали вкорінюватися вуса, не можна смикати травичку, зокрема й сапкою. Слід поливати розбризкуванням землю, і лише потім висмикувати бур'яни. І вони тоді не будуть шкодити вусам.

Дивіться відео, як розмножити полуницю вусами:

YouTube-канал Сад, город своїми руками

Сад, город своїми руками - український канал на YouTube. Присвячений вирощуванню полуниці, малини, томатів і огірків на городі. У каналу 2,69 млн підписників і понад 500 тисяч переглядів.

Інші новини:

Новини заразКонтакти