Граблі більше не потрібні: як швидко позбутись від опалого листя - "золоте правило"

Як позбутися опалого листя в саду без граблів - "золоте правило" / Колаж Главред, фото: УНІАН

Садівники, яким набридло опале листя, можуть скористатися швидким трюком, щоб отримати найкращий результат від своїх садів цієї осені, радить Монті Дон.

Експерт з садівництва Монті Дон поділився своєю порадою, як позбутися набридливого опалого листя, що розкидане по всьому саду. 69-річний британський садівник, телеведучий і письменник, ведучий садівничого телесеріалу BBC «Світ садівників», поділився своїм найкращим способом, як зберегти сад чистим і без листя цієї осені, повідомляє Mirror.

Замість того, щоб дратуватися через необхідність щороку діставати граблі, Монті, який народився в Німеччині, вважає, що ми повинні бачити в цьому приховане благословення, адже кожен листочок має власний потенціал для чогось нового.

Ви не помилитеся, нарікаючи на незручності, пов'язані з тим, що доводиться стояти на морозі, сортуючи листя, особливо, коли ви хотіли б зосередитися на зимових квітах, овочах та інших частинах саду. Але Монті детально описав простий лайфхак, який допоможе саду процвітати в наступні холодні місяці.

«Кожен опалий листок - це потенційна листова пліснява. На відміну від компосту, листова пліснява не потребує перевертання, перемішування чи знань для її виготовлення. Це садове золото», - додає він.

Щоб зробити цей лайфхак можливим, все, що потрібно зробити садівникам-початківцям, - це зібрати все опале листя, яке вони бачать, а потім скосити і подрібнити його, перш ніж скласти все разом у відкриту болотяну купу.

За словами Монті, це дозволить їм «розпастися на чудову багату, розсипчасту текстуру і стати важливим компонентом нашого домашнього компосту для горщиків».

Співдиректор Gardens Revived Крістофер О'Донохью також є прихильником цього методу «листової плісняви», оскільки, за його словами, це дуже екологічний спосіб збагачення ґрунту, повідомляє Ideal Home.

Він додає до порад Монті, кажучи, що люди повинні знайти куточок у своєму саду, великий мішок для сміття або навіть спеціальний контейнер для компосту, щоб почати працювати з порізаним на кубики осіннім листям.

«Почніть зі створення шару листя товщиною в кілька дюймів, обов'язково збризкуючи його водою, щоб воно було вологим, але не мокрим. Пам'ятайте, що в листі багато вуглецю і мало азоту, тому варто додати матеріал, багатий на азот, наприклад, скошену траву або кухонні відходи, щоб прискорити розкладання", - пояснює він.

Як позбутись від моху в саду / Інфографіка: Главред

Щоб тримати руку на пульсі, і навіть покращити якість хека, слід регулярно перевертати купу або перемішувати листя, каже Крістофер.

«Якщо ви використовуєте мішок для сміття, просто час від часу струшуйте або перевертайте його, щоб переконатися, що вони отримують достатньо повітря. Дозвольте природі зробити свою роботу«, - каже він, наполягаючи на тому, що важливо дочекатися, поки листя повністю розкладеться і перетвориться на темний, крихкий матеріал, перш ніж ви почнете використовувати його як мульчу або додавати в садовий ґрунт.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти