Більшість робить помилку: як полити рослини у спеку і не залишитись без врожаю

Як поливати рослини у спеку - підтримка рослин у спеку / Колаж Главред, фото, скріншот із відео, УНІАН

Експерт із садівництва поділився простою порадою щодо поливу в спекотну погоду, яка допоможе уникнути сонячних опіків листя на ваших рослинах .

Настало літо, і саме час приділити своєму саду трохи більше уваги. Якщо ви вперше в цьому сезоні брудните руки, переконайтеся, що робите це правильно, адже виживання ваших рослин у ваших руках. Один досвідчений садівник звернувся до соціальних мереж, щоб попередити своїх підписників про поширену помилку, якої припускаються люди під час поливу рослин у спекотну погоду, повідомляє Mirror.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як якісно зробити власний газон на дачі, рекомендуємо наш матеріал: Експерт із садівництва розповів, як привести газон до ладу всього за пару тижнів.

Зеленопалий гуру, відомий в Інтернеті як @garden2table.australia, показав своїм шанувальникам правильну техніку. У своєму вірусному відео, яке набрало понад 24 000 вподобань, він застерігає від розпилення води безпосередньо на листя рослин, попереджаючи, що це може призвести до "сонячних опіків".

Сонячні опіки на рослинах виникають, коли вони отримують занадто багато сонячного світла.

Краплі води можуть діяти як мініатюрні збільшувальні окуляри, концентруючи сонячне світло на листі і викликаючи інтенсивне світло і тепло, які можуть пошкодити або зруйнувати клітини листя, в результаті чого воно набуває коричневого або жовтого забарвлення.

Дивіться відео про те, як потрібно поливати рослини у спеку:

Це пошкодження схоже на опік шкіри, якщо ми проводимо занадто багато часу на сонці без захисту, особливо якщо рослини поливають у пік денної спеки.

Щоб зменшити ризик, він радить поливати землю навколо рослин.

"Поливайте так, щоб зберегти листя сухим і уникнути сонячних опіків", - радить він у своєму дописі.

У підписі він додав: "Я дізнався цю пораду з власного досвіду".

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти