Італійці в захваті: як смачно приготувати креветки

Як смачно приготувати креветки / Колаж Главред, фото Pixabay

Така страва може стати чудовим доповненням до вечері або ж самостійними ласощами.

Дрібна паста Орзо, яка більше нагадує рис, ніж макаронні вироби, стала дуже популярним інгредієнтом і можна навіть сказати кулінарним трендом.

З нею готують безліч страв, а найпопулярнішою, напевно, є орзотто. Така ось макаронна інтерпретація Різотто.

Між тим, італійці давно вже освоїли цей вид пасти й активно використовують її навіть під час приготування салату.

Що таке паста орзо або різоні

Паста орзо (різоні) - сорт італійської пасти з твердих сортів пшениці, що за виглядом нагадує зернятка крупи (крупного ячменю, рису або перловки). Назва походить від італійського слова orzo - "перловка".

Главред поділиться цікавим і корисним рецептом із креветок, пасти орзо і цукіні. Крім того, якщо вас цікавить, як смачно приготувати креветки, то цей рецепт точно припаде вам до душі.

Підготовка до приготування

Почніть готувати салат з орзо, поставивши на вогонь каструлю з водою. Коли закипить, посоліть і всипте пасту. Поки вона вариться, займіться приготуванням креветок. Почніть чистку креветок з видалення голови, зовнішнього панцира і внутрішньої чорної нитки. Потім нарізаємо цукіні та помідори чері кубиками навпіл.

Поставте сковорідку з антипригарним покриттям на вогонь, додайте трохи оливкової олії першого холодного віджиму і дрібно нарізаний зубчик часнику. Обсмажте кілька хвилин і додайте кабачки та помідори чері.

Посоліть і обсмажте овочі на слабкому вогні близько 5 хвилин. Додайте креветки до овочів і продовжуйте готувати ще кілька хвилин. Після приготування вимкніть вогонь і дайте їм повністю охолонути. Злийте воду з приготованого орзо і дайте макаронам охолонути в холодній воді, щоб зупинити приготування.

Змішайте орзо з креветками та овочами, приправте сіллю і кількома зернятками меленого чорного перцю. Нарешті, додайте трохи оливкової олії першого холодного віджиму, ще раз перемішайте і подавайте гостям салат орзо з креветками і кабачками. Щоб збагатити рецепт, ви можете додати інші овочі, наприклад, зелену квасолю або варену моркву.

Для більш ароматного варіанту можна додати дрібно нарізану свіжу петрушку або терту цедру лимона. Замінивши креветки такою ж кількістю лосося або риби-меч, ви отримаєте інші смачні та легкі рецепти.

Новини заразКонтакти