Зеленський розкрив подробиці знаменитої телефонної розмови з Трампом

Зеленський розкрив подробиці знаменитої телефонної розмови з Трампом / Офіс президента України

Президент України заявив, що ніколи б не дозволив опублікувати цю розмову.

Президент України Володимир Зеленський розкрив подробиці знаменитої телефонної розмови з колишнім главою Білого дому Дональдом Трампом.

"Чесно кажучи, коли я бачив своє ім'я на сторінках тих чи інших медіа, і читав, що Трамп тиснув - це було дуже прикро. Чому? Тому що я президент України. Ми може і менші за Сполучені Штати, але ми незалежна держава. Ми довели це Росії, коли втримали нашу територію. Ми продовжуємо доводити, що ми незалежна країна. Ось чому він (Трамп - ред.) не тиснув на мене. Я б так ніколи не сказав», - розповів Зеленський в інтерв'ю програмі Axios, яке вийшло на каналі HBO.

Водночас Зеленський зазначив, що ніколи б не дозволив опублікувати цю розмову.

"Неприємність одна була. Я ще цього не розповідав. Коли опублікували нашу розмову - я вважаю це неправильним - публікувала це не Україна. Я б ніколи не дозволив такому статися. Я вважаю, неважливо, про що ми говорили. Це була перша серйозна розмова між президентами, стратегічними партнерами. І ніхто не мав права робити ці речі публічними. Так, ми не належимо самі собі, оскільки нас обрав народ. Але я вважаю, що це просто не повинно було відбутися. Це неправильно", - сказав Зеленський

"Я бачу, ви сердитеся на Трампа? Є трохи?",- запитав журналіст.

Даючи ніби зрозуміти, що сердитий на Трампа "не трохи".

"Ви напевно подумали: що, в ім'я господа, тут відбувається?", - журналіст спробував викликати Зеленського на пряму критику Трампа.

"Чесно, я це бачу інакше. Для мене найважливіше - це зберегти наші відносини, що ми підтримує одне одного як країни", - пішов від відповіді президент.

Відносини Зеленського з Трампом - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти