У Зеленського розповіли про план щодо Донбасу і назвали головну умову

Україна може внести зміни в план щодо Донбасу - Єрмак / Главред

На фінальному етапі Київ планує провести вибори в окремих районах Донбасу.

Україна в питанні врегулювання конфлікту на Донбасі керується спеціальним алгоритмом, фінальним акордом якого стане проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей. Згідно з планом Києва, українська сторона повинна отримати контроль над українсько-російською ділянкою кордону, після чого відбудеться реалізація виборчого процесу.

Про це заявив глава офісу президента Андрій Єрмак у ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, позиція Києва з приводу конфлікту на Донбасі залишається чіткою і зрозумілою для міжнародного політичного співтовариства. У влади є план врегулювання ситуації на сході країні.

"І сьогодні український план мирного врегулювання лежить на столі. Цей план має в кінці те, на що так чекає український народ, і на що, я сподіваюся, чекають всі прогресивні країни, наші партнери, колеги і т.д. і на що в першу чергу чекають жителі Донбасу, чекають наші військові та їхні сім'ї", - сказав Єрмак, зазначивши, що в жодного немаэ сумнівів щодо рішучості України, і наразі Київ чекатиме на відповідь від учасників перемовин.

Чиновник стверджує, що до плану можна внести низку змін, однак для України головним є розуміння того, чи готові росіяни піти на реалізацію таких домовленостей. Якщо сторонам вдасться домовитися, то конфлікт на Донбасі буде врегульовано.Читати такожКравчук у різкій формі звернувся до Росії через Донбас

"Достатньо сказати "так", Україна повинна повернути свою територію, Україна забирає контроль над держкордоном і на демілітаризованій зоні проходять демократичні вибори", - підкреслив Андрій Єрмак.

Конфлікт на Донбасі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти