"Росія піде з Криму і Донбасу": у Кабміні зробили заяву про план Б

Україна вже запустила реалізацію плану Б щодо Донбасу - Резніков / УНІАН

Питання припинення війни на Донбасі вирішується не у Мінську, а у Парижі, нагадав Олексій Резніков.

Україна запустила процес реалізації плану Б щодо Донбасу. Київ не чекає, допоки українські території будуть виведені з-під окупації Росії і проводить роботу вже зараз. Війна може затягнутися на багато років, проте рано чи пізно Москва залишить Крим і ОРДЛО. Тому низку заходів потрібно реалізовувати заздалегідь.

Про це заявив віцепрем'єрміністр, міністр з питань окупованих територій Олексій Резніков у інтерв'ю Суспільне, коментуючи питання реалізації перемовин щодо врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі.

За його словами, назви механізмів щодо реінтеграції - серед яких "план Б" - це умовності. Україна вже зараз працює над таким планом, розробляючи законодавство, яке має бути реалізовано під час перехідного періоду.Читати такожПутін не піде на поступки щодо Донбасу: у РНБО пояснили, як діяти Зеленському

"Цього не було за 6 років, у нас конфліктують нормативні акти, закони, постанови, укази. У нас є люди, які були в полоні до 2016 року і досі не отримали допомоги, оскільки не були суб'єктами отримання допомоги", - зазначив Резніков.

Як додав чиновник, ситуація з нагірнокарабаським конфліктом демонструє, що конфлікт може затягнутися на десятки років, після чого протистояння може перейти до гострої фази. Все змінилося, тому що у Баку дочекалися нової можливості врегулювання конфронтації.

Відповідаючи на питання про варіанти завершення війни, міністр акцентував увагу на тому, що на перемовинах в рамках ТКГ вирішуються тактичні питання, тоді як ключові політичні рішення приймаються у Нормандському форматі. І готуватися до стратегічних рішень потрібно заздалегідь.

"Незважаючи на те, коли це закінчиться, коли буде підписано мирний договір, а рано чи пізно це станеться і росіяни вийдуть з окупованого Донбасу, а потім і з Криму, треба робити кроки вже сьогодні", - підкреслив Олексій Резніков.Читати такожКравчук зробив несподівану заяву про план "Б" щодо Донбасу

Перемовини щодо Донбасу

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти