"Вирішувати повинна Україна": Зеленський закликав ЄС дати конкретну відповідь щодо долі країни

Останнє слово в питанні вступу України до ЄС має бути за Києвом - Зеленський / УНІАН

Не всі країни Євросоюзу підтримують євроінтеграцію України, стверджує Володимир Зеленський.

Лідерам країн ЄС слід чітко позначити, які вимоги повинна виконати Україна для того, щоб євроінтеграція стала для Києва реальністю. Українці повинні дізнатися про чіткий алгоритм, слідувати його реалізації і приймати подальші рішення.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє пресслужба Глави держави.

За його словами, політик вже обговорював це питання з керівництвом країн-лідерів Євросоюзу. Києву потрібно знати, які кроки зробити в цьому напрямку для досягнення успіху.

"Я вважаю, що для українців дуже важлива зрозуміла позиція Європи щодо України. І я ставив питання багатьом лідерам Європи: "Ви повинні відповісти українцям, що ви хочете, щоб українці зробили крок за кроком, щоб стати членами ЄС", - зазначив Зеленський.Читати такожМільярдний транш від ЄС: що тепер вимагають від України і як Київ буде віддавати кредит

Президент акцентував увагу на тому, що Київ і Брюссель повинні знайти компроміс з цього питання. Однак останнє рішення щодо євроінтеграції має прийматися виключно Україною.

"Щоб у всіх було розуміння, що нам потрібно зараз - і Україні, і Європі. Мені здається, нам просто потрібно зробити таку країну, яку дуже хоче Європа. А вирішувати все ж таки повинна Україна", - додав Зеленський.

Наостанок він підкреслив, що незважаючи на позицію деяких європейських країн, Євросоюз в цілому підтримує Україну і хоче розвивати співпрацю з Києвом з подальшою реалізацією плану з європейської інтеграції.Читати такожУ ЄС анонсували перегляд співпраці з Україною: названо причину

Нагадаємо, 23 липня Верховна Рада схвалила отримання Києвом перших 600 мільйонів євро кредиту від Європейського Союзу в рамках програми позики в 1,2 мільярда євро. Для отримання другої частини суми Україна повинна буде виконати низку умов.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти