Перший крок вже є: Україна "вижимає" із США дозвіл на удари по аеродромах РФ - Кулеба

Україна добивається від США дозволу бити по аеродромах / Колаж: Главред, фото: Офіс президента

Другим кроком стануть ухвалені рішення на саміті НАТО, каже міністр закордонних справ

Україна робить все можливе, щоб добитися від США дозволу бити по аеродромах на території РФ. Проти російського терору готується потужний військово-дипломатичний удар. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.

Першим кроком до цього стали ухвалені у Польщі рішення. Другий крок - майбутні ухвалені рішення на саміті НАТО.

"Вони стосуватимуться практичних речей - яку зброю отримає Україна, які засоби ППО отримає Україна - почекайте трохи, і ви все побачите, це буде сильна дієва відповідь. Але ми працюватимемо ще над одним рішенням, яке не залежить від НАТО безпосередньо - але залежить від США", - сказав Кулеба.

Саміт НАТО у Вашингтоні - що відомо

Нагадаємо, представник Держдепу США Деніел Сайзек заявив, що Україна не отримає запрошення в НАТО на саміті у Вашингтоні, тому що країні необхідно провести подальші реформи у Збройних Силах.

Водночас Північноатлантичний альянс на саміті у Вашингтоні, який відбудеться в липні, оголосить про рішення створити у Німеччині місію з координації широкого спектра допомоги Україні в довгостроковій перспективі. Буде запропоновано створити нову штаб-квартиру для управління військовою допомогою Києву в Німеччині. Місія називатиметься NSATU - "Допомога і навчання НАТО в галузі безпеки для України".

Глава Держдепу США Ентоні Блінкен заявив, що основна увага на саміті НАТО буде зосереджена на зміцненні перемоги України в довгостроковій перспективі.

Інші новини:

Новини заразКонтакти