Кулеба розкрив сценарій повернення Криму в Україну

Київ прагне повного відновлення суверенітету України над Кримом - Кулеба / УНІАН

Стратегія деокупації Криму є історичним документом, який потрібно було прийняти вже давно, вважає Дмитро Кулеба.

Україна прикладає зусилля для того, щоб окупований Крим повернувся під політичний контроль Києва. Український сценарій базується на трьох ключових завданнях: робота над затвердженою стратегією, консолідація зусиль в рамках Кримської платформи, а також реалізація заходів, спрямованих на відновлення міжнародного права з відновленням українського суверенітету над півостровом, написав у Twitter міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Як стверджує дипломат, українська держава демонструє не просто заклики до звільнення Криму, а й показує, що Україна докладає певних зусиль для досягнення власної мети.

"Ми затвердили стратегію деокупації Криму, історичний документ, який був необхідний з 2014 року. Сигнал досить чіткий: ми не просто закликаємо світ допомогти нам повернути Крим, Україна докладає власні цілеспрямовані і системні зусилля", - сказав Кулеба.Читати такожУ Криму скаржаться на Україну і погрожують Києву міжнародними судами

За його словами, Україна планує повертати Крим на базі трьох ключових напрямків, які включають роботу над стратегією щодо півострову, перемовини в рамках Кримської платформи і відновлення міжнародних законів з подальшою реінтеграцією анексованого півострова.

"Три кити для повернення Криму: затверджена сьогодні стратегія; консолідація - ми працюємо над об'єднанням зусиль партнерів на Кримській платформі; синергія - відновлення міжнародного права і, як наслідок, відновлення повного суверенітету України над Кримом", - підкреслив Дмитро Кулеба.

Повернення Криму до складу України

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти