Кравчук розповів, чи будуть перемовини з "Л/ДНР" щодо Донбасу

Кравчук не піде на перемовини з бойовиками / Главред

Політик вважає, що на окупованій частині Донбасу є різні люди.

Україна наразі не планує проводити перемовини з тими людьми, які входять в так звані "структури влади" "ДНР" та "ЛНР", і з тими, хто воював проти українців. Мета Києва - перемовини з представниками громадянського суспільства, які проживають в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Про це глава делегації Києва у ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук розповів у інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

"Ну, поки ми хочемо вести перемовини тільки з громадянським суспільством. Не з бойовиками - не з тими, хто стріляє, хто вбиває, хто займає позицію окупанта або прислужує Кремлю. Ми не ставимо завдання вступати з цими людьми у перемовини", - сказав політик.Читати такожПоведінка РФ на перемовинах щодо Донбасу - відверте демонстративне хамство

За його словами, для перемовин з громадянським суспільством можна організувати круглі столи, де модераторами виступатимуть авторитетні люди, які ніяк не пов'язані з політикою. У процесі перемовин повинні брати участь і переселенці, які проживають в Україні.

"Але там (у ОРДЛО – ред.) є вчителі різні, лікарі різні, є люди, які бояться щось сказати, інші вже не хочуть, а треті - говорять дуже тихо, їх не чути", – додав Кравчук.

Раніше Леонід Кравчук пояснив, чому Києву не вдасться залучити миротворців для вирішення конфлікту на Донбасі. Перший президент вважає, що Україні потрібно шукати альтернативні варіанти домовленостей.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти