Глава МЗС вперше відреагував на скандальне відео з Трухіним

Денис Монастирський відреагував на відео з Трухіним / Слуга народу

За словами міністра Дениса монастирського, він негативно ставиться до будь-яких прохань "порішати".

Глава МЗС Денис Монастирський заперечує, що нардеп Олександр Трухін у серпні 2021 року дзвонив йому після ДТП на Бориспільській трасі, щоб уникнути відповідальності за п'яне водіння.

За словами міністра під час брифінг, він негативно ставиться до будь-яких питань "порішати".

"Я вважаю, що будь-яка людина, в тому числі і нардеп, про якого ви говорите, має нести відповідальність за все, що вчинив. Дзвонив він мені з місця події або після? Я можу сказати... я надзвичайно негативно ставлюся до будь-яких питань "порєшать", тому мені ніхто з цього питання дзвонити не може. І якщо він би мені подзвонив, то був би посланий в той же момент", - заявив Монастирський.

"Що стосується самого відео, я сам був надзвичайно вражений його появою, тому що коли мені доповідали про ДТП в серпні, мені сказали, що за словами свідків, були різні дані, хто був за кермом. Тому слідчий направив клопотання до прокуратури з пропозицією передати справу для дослідження до ДБР", - зазначив Монастирський.

За його словами, ще влітку не всі екіпажі патрульної поліції були обладнані боді-камерами, тому у вересні провели тендер і закупили 16 000 камер.

"На той час мені сказали, що цих записів немає. Тому зараз триває службове розслідування Національною поліцією, я думаю, що вони прокоментують найближчим часом, яким чином і як це відео могло бути передано", - додав міністр.

ДТП із Трухіним

Аварія за участю нардепа від Слуги народу Олександра Трухіна сталася на Бориспільській трасі півроку тому. Автомобіль Audi на великій швидкості в'їхав в автомобіль Ford, який, у свою чергу протаранив Daewoo. Постраждали шестеро людей, у тому числі двоє дітей. Ряд ЗМІ після цього повідомили, що за кермом Audi знаходився Трухін, проте згодом видалили цю інформацію.

Нацполіція повідомила, що справа буде розслідуватися Державним бюро розслідувань.

Читайте також:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти