Вибори президента Білорусі: затримано ще одного соратника суперника Лукашенка

Команда Черечня розбирається, чому затримали главу штабу Лисенкова / Білоруські новини

На виборчій дільниці затримали Миколу Лисенкова.

За два дні до старту виборів президента Білорусі був затриманий глава виборчого штабу кандидата на пост глави держави Сергія Черечня. Відомо, що Микола Лисенков був затриманий на одній з виборчих дільниць.

Про це повідомляє білоруський портал TUT.BY з посиланням на заяву самого кандидата в президенти Черечня.

За словами одного з суперників Лукашенка, Лисенков на той момент перебував на одній з виборчих дільниць, де працював спостерігачем.

Черечень зазначив, що його соратника звинувачують в організації політичних акцій, однак наразі незрозуміло, про що саме йде мова.

"Здається, йому зараз інкримінують ст. 23.34 КоАП "Організація несанкціонованого масового заходу", але я поки що не розумію, до чого це, ми розбираємося", - сказав політик. Читати такожУ США жорстко розкритикували Білорусь через вибори: Лукашенку висунули низку вимог

Крім того, є інформація, згідно з якою правоохоронці проводять спеціальну перевірку у адміністративній справі, пов'язаній з Лисенковим.

Нагадаємо, у четвер, 6 серпня, була затримана Марія Мороз - голова штабу кандидата Світлани Тіхановської на президентських виборах. Її затримали на виході з посольства Литви.

Пізніше її відпустили - у МВС Білорусі заявили, що ніякого затримання не було, а Мороз запрошували з метою проведення профілактичної бесіди.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти