Зеленський завдав удару по Медведчуку. При Порошенку такої фігні не було

Зеленський завдав удару по Медведчуку. При Порошенку такої фігні не було

Те, що просили зробити Порошенка всі патріоти, несподівано зробив Зеленський.

Введення санкцій щодо Тараса Козака, найближчого соратника Медведчука, запускає різке загострення в Україні і у відносинах з Москвою.

Не можливо не помітити, що час вибрано вдало. У Путіна сьогодні посадили Навального, а тому удар по Медведчуку збігається з критикою з боку лідерів Заходу. Так що контекст вдалий для України.

Наслідком такого кроку Володимира Зеленського буде загострення ситуації на Донбасі. Поки не ясно в якому форматі, але очевидно, що росіяни будуть качати ситуацію. Тим більше, що Мінськ фактично розвалився. Росія штовхає тему щодо об'єднання ЛНР і "ДНР" (террористическая организация. - ред.) (проект ГРУ отримати більше інструментів для грабежу ОРДЛО), а Зеленський в інтерв'ю HBO відкрито заявив, що Мінськ перестав працювати.

Читати такожРеванш Медведчука і» королева " Зеленський: головні виклики для України в 2021 роціЗагострення з Росією буде хорошим шансом привернути увагу Джо Байдена до України. До речі, в цьому контексті удар по китайцям у справі Мотор-Січі означає, що Зеленський вирішив піти на таке зближення з американцями, на яке навіть не зважився Петро Порошенко. Між іншим, порохоботи можуть радіти - при Порошенку такого не було. Щоправда, радіти доведеться обережно, адже те, що просили зробити Порошенка всі патріоти, несподівано зробив Зеленський.

Я впевнений, що президент ще не зрозумів, яку кашу заварив. Ключове питання - реалізація. Вона традиційно буде поганою. І є маса юридичних питань, але Зеленський схоже пішов ва-банк з розваленими спецслужбами, напівдохлою армією і економікою. Але коли нас лякали труднощі?

Ну що ж Зеленський запалює. Тепер хоч третю світову по-людськи можна буде почати. І Байдену менше коливатися з пріоритетами. Традиційно Україна, як сучасний Герострат, запалює яскравий вогонь і запрошує всіх на яскраву захоплюючу вечірку. Вам вона може і не сподобатися, але участь обов'язкова!

Новини заразКонтакти