Камала Харріс може стати головним критиком Трампа

Камала Харріс / Reuters

У разі обрання віце-президентом, Харріс навряд чи займатиметься українськими питаннями.

Обрання Джо Байденом кандидатом у віце-президенти від демократів саме Камали Харріс з-поміж інших кандидатів, у першу чергу, пов’язане із вимогами політичного маркетингу. Бо Байдену потрібні голоси «не білих» виборців, особливо на тлі конфлікту, який розгорнувся усередині США. І настрої всіх меншостей є важливими, і їх треба враховувати для збору електоральної більшості. Саме тому він обрав у якості кандидата жінку-афроамериканку.

Різка реакція Дональда Трампа на вибір Байдена також багато у чому викликана контекстом американського протистояння і тим, що Камала Харріс може стати критиком Трампа і може сказати те, що не ризикне озвучити особисто Байден, тому своєю реакцією він грає на випередження на випадок її дошкульних заяв на адресу Трампа.

Читайте такожБайден визначився з кандидатом на посаду віце-президента від демократівНавряд чи Камала Харріс у разі перемоги Байдена займатиметься українським напрямком – принаймні Байден, коли був віце-президентом у Обами, займався цим питанням самостійно. Якими саме напрямками займатиметься Харріс, залежатиме від переговорів із Байденом, у випадку перемоги котрого вони можуть «поділити» функціонал навпіл. Але здебільшого у її обов’язки, найімовірніше, входитимуть внутрішньоамериканські напрями.

Що ж стосується можливостей Камали Харріс замінити Джо Байдена на посаді віце-президента через чутки про його стан здоров’я, то вони, хоч і мають право на життя, але, як на мене, надто перебільшені. Бо ця інформація здебільшого йде зі штабу опонента Байдена – Дональда Трампа, і критика віку - одна зі стратегій дискредитації. Але, незалежно від того, хто саме буде обраний віце-президентом Камала Харріс чи хтось інший, йому доведеться виконувати обов’язки президента, бо це закладено інженерами американської конституційної системи.

Володимир Горбач, політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва, спеціально для Главреду

Новини заразКонтакти