Виїсть навіть глибокий бруд: як очистити килим, не знімаючи з підлоги

Як очистити килим, не знімаючи з підлоги / Колаж: Главред, фото: pexels

Є один домашній засіб, який впорається з будь-якими плямами і коштує копійки.

Килим може виявитися одним із найбрудніших предметів у всьому будинку. Він стане справжнім пилозбірником, якщо за ним не доглядати правильно. Але навіть із постійним чищенням килим не застрахований від плям, які можуть серйозно в'їстися у ворс. У клінінговій компанії Comfort House розповіли, як очистити сильно забруднений килим.

Як почистити килим у домашніх умовах

Якщо ви ставите питання, як видалити глибокий бруд з килима, то зараз ви зможете отримати на нього відповідь. Почистити килим сухим способом у домашніх умовах можна за допомогою звичайної соди. Її потрібно розсипати на килим і залишити на деякий час. Після цього килим потрібно пропилососити. Сода допоможе очистити килим і навіть позбавить його неприємних запахів.

Що добре відмиває килим

Є один спосіб, який допоможе очистити навіть старі плями на килимі. Вам знадобиться:

Усе це потрібно гарненько змішати й розчинити. Не хвилюйтеся, якщо розчин почав пузиритися, адже це звичайна хімічна реакція. У цей момент відбувається виділення тепла, під впливом якого бруд почне розчинятися. Ця реакція проходить дуже швидко, тому потрібно не зволікати й одразу наносити на пляму за допомогою ганчірки.

Суміш потрібно наносити легкими рухами, злегка натискаючи. Після цього потрібно дати соді висохнути і пропилососити килим. Якщо пляма не зникла, все можна повторити знову.

Чим очистити плями на килимі / Інфографіка: Главред

Що таке Comfort House?

Comfort House - київська клінінгова компанія. Вона надає послуги з професійного прибирання кабінетів, квартир, комерційних приміщень. Співробітники компанії можуть очистити стіни, вікна, стелі від забруднень. Також компанія займається санітарною обробкою туалетів, душових і роздягалень. Співробітники можуть очистити і відполірувати корпусні меблі, а також провести професійний догляд за м'якими меблями, зокрема виготовленими з натуральної або штучної шкіри.

Вас також зацікавить:

Новини заразКонтакти