Що можна садити у жовтні: встигніть посіяти, щоб мати великий урожай

Що посадити на зиму на городі / колаж: Главред, фото: pexels.com, instagram/silina.kharkov, скріншот: відео

Що садити на городі на зиму - більшість людей вважає, що це хибна думка, що після зими щось вродить, однак Главред зібрав цінні поради.

Чи можна садити рослини у жовтні - досвідчені садівники розповіли поради про осінній посів рослин на зиму. Відомо, що хороший час для висадки цибулі та часнику - з кінця жовтня та до початку листопада, тобто за 30-35 днів до настання стійких холодів.

На каналі в Youtube "Дім та присадибна ділянка" пояснили, що як вибрати земельну ділянку та підготувати її для посадки, чим підживити ґрунт.

Що можна посадити під зиму у відкритий ґрунт

Господарі рекомендують обирати місце для підзимових культур доступне, щоб мало сонячний бік та було без схилу. Землю для такого посіву варто підготувати раніше - можна почати у серпні вносити добрива та перекопати ділянку, де будете висаджувати рослини.

Що робити в саду та городі у жовтні

  1. Восени, у жовтні, варто зібрати урожай груш та яблук пізніх сортів. Варто обережно зривати плоди, бо пошкоджені довго зберігатись не будуть.
  2. Обов'язково потрібно закінчити "чистку"дерев. Тож не забудьте до настання холодів прибрати від дерев та кущів сухі, поламані та пошкоджені гілки.
  3. Також варто прибрати територію власної ділянки - загрібати опале листя. До речі, з нього можна приготувати перегній або ґрунт для пересаджування рослин.
  4. Не забувайте про город та зберіть останні плоди, які вродили. Адже у жовтні є рослини, які продовжують приносити врожай.
  5. Варто посадити на зиму фрукти, овочі та зелень. Підзимовий посів принесе ранній та гарний урожай вже влітку або навесні.
  6. У саду не забудьте про зимове щеплення для троянд. Невеликі холоди та перші заморозки можуть пригнічувати квіти, варто нарізати кілька живців.
  7. Підготуйте квіти до зими та вкрийте їх. Щоб квіти пережили зиму та тішили своєю красою надалі, варто попіклуватись про них.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти