Відпере навіть складні плями: як посилити дію дешевого прального порошку

Як посилити дію дешевого прального порошку/ ua.depositphotos.com

У домашніх умовах з підручних засобів можна приготувати дуже хороший підсилювач прального порошку.

Асортимент пральних порошків у магазинах досить широкий. Та часто через низку причину від популярних засобів побутової хімії доводиться відмовлятися.

Проте навіть використовуючи дешевші пральні порошки, можна підсилити їхню дію, і тоді вони зможуть впоратися навіть зі складнішими плямами не гірше за дорогі засоби.

Сода і перекис водню

Такий підсилювач прального порошку можна приготувати в домашніх умовах, і для цього знадобляться всього два інгредієнти:

Змішуємо їх у наступній пропорції: 60 мл перекису водню на 2 склянки соди.

Під час прання додаємо не всю суміш, а залежно від забрудненості одягу. Залишки можна зберегти і використовувати у майбутньому.

Проте цей спосіб найкраще підійде для прання білого та світлого одягу, а не темного, адже зазначена суміш матиме легкий відбілюючий ефект.

Читайте такожНе залишиться ні сліду: 7 ефективних способів, як відіпрати плями від дезодорантуТаким же чином можна приготувати і домашній відбілювач – для цього замість 60 мл потрібно буде додати до суміші 180 мл перекису водню.

З використанням суміші соди і перекису водню можна не тільки прати одяг, а й замочувати його перед пранням, якщо плями дуже складні. В такому разі у воду, в якій будемо замочувати одяг, потрібно всипати від 1,5 до 3 столових ложок підсилювача прального порошку, а потім таку ж кількість самого прального порошку. Для легких плям буде достатньо, якщо їх залишити відмокати у такій воді упродовж 20 хвилин, для усунення складних плям – залишити одяг відмокати на ніч.

Сіль

Ще простіший спосіб підсилити дію прального порошку – це проста сіль. Її можна додавати у відсік пральної машини разом з пральним порошком.

Сіль пом’якшить воду, активує дію складників порошку і зробить тканину м’якшою.

Читайте також:

Автор: Альона Вороніна
Новини заразКонтакти