Одноразовий стане як новий: як заточити станок

Як заточити станок / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Використовуючи прості методи ви зможете підтримувати леза у відмінному стані.

Кожен, хто регулярно використовує станки для гоління, знає, що з часом леза стають тупими. Замість купівлі нових станоків можна продовжити термін служби старих, заточивши їх самостійно.

Вам може бути цікаво: як заточити ніж у блендері яєчною шкаралупою.

Ми розглянемо два простих методи заточування станка для гоління з використанням доступних матеріалів.

Як заточити станок за допомогою сірникових коробок

Для цього методу вам знадобляться звичайні сірникові коробки. Вони містять скребки, які ідеально підходять для заточування лез, пише Sante+.

  1. Розріжте сірникові коробки так, щоб залишилася тільки частина зі скребками. Переконайтеся, що ви ріжете акуратно, не залишаючи країв.
  2. Розкладіть скребки на плоскій поверхні так, щоб вони були не ширше лез. Це допоможе захистити пластикові смужки на кінцях лез.

Santé+ Magazine

Santé+ Magazine - це журнал, що спеціалізується на порадах по дому та невеликих порадах для повсякденного життя, журнал, який вже більше десяти років є частиною франкомовного ландшафту друкованих ЗМІ. Спочатку журнал був доступний у друкованому вигляді, але пізніше його випустили в цифровій версії.

Рухайте леза бритви вперед по скребках. Важливо не рухати їх назад, щоб не пошкодити леза. Продовжуйте цей рух протягом однієї хвилини. Ви швидко помітите поліпшення гостроти.

Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Як заточити станок за допомогою джинсів

Ще один ефективний спосіб заточування лез - використання джинсової тканини. Цей метод підходить як для одноразових, так і для картриджних бритв.

Знайдіть стару пару джинсів, яку більше не використовуєте, і покладіть їх на рівну тверду поверхню.

Перед заточуванням підготуйте ємність із мильною водою і замочіть у ній бритву на 20 хвилин. Це допоможе видалити всі забруднення. Потім висушіть бритву, струснувши її і постукавши по чистому рушнику.

Покладіть джинси на тверду поверхню і рухайте леза бритви по тканині вперед на 10-15 разів. Це допоможе відновити гостроту лез.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти