Тижнями не чорнітимуть: жінка поділилась лайфхаком, як зберегти банани свіжими

Як зберегти банани свіжими до двох тижнів / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Банани можуть залишатися свіжими протягом тривалого часу за допомогою екологічного методу, який не включає типову техніку пластикової упаковки.

Якщо ви хочете зберегти свої банани свіжими довше, але не хочете накопичувати пластикові відходи, є можливість продовжити життя фруктів за допомогою простого лайфхаку, пише Express.co.uk.

У своєму обліковому записі в TikTok жінка поділилась поділився дієвим лайфхаком, який допоможе зберегти банани свіжими до двох тижнів.

Якщо вас цікавлять поради, які допоможуть продовжити зберігання певних продуктів, прочитайте матеріал Главреду: Знадобиться лише оцет: експерт показав, як зберігати твердий сир свіжим тижнями.

Як зберегти банани свіжими тижнями

Візьміть банани, які все ще прикріплені до стебла, і занурте їх у воду. Залиште їх у воді. Завдяки цьому ваші банани збережуться свіжими до двох тижнів.

Тим часом очистіть один з бананів і помістіть шкірку в банку, наповнену водою. Залиште шкірку банана на ніч у воді. Ви можете використовувати бананову воду для поливу рослин наступного дня.

"Використовуйте воду для рослин, які люблять калій, щоб рясніше цвіли!" – написали у відео.

Щоб підвищити ефективність цієї поради, дотримуйтеся кількох порад. По-перше, вибирайте прохолодну воду замість теплої, щоб уникнути прискорення процесу дозрівання.

По-друге, занурюйте банани у воду лише тоді, коли ви готові їх використовувати, оскільки передчасне занурення може призвести до намокання та псування. Врешті, підтримуйте свіжість води, змінюючи її кожні кілька днів.

Які є види бананів?

У багатьох країнах банани є одним з основних джерел харчування. Їстівні сорти бананів умовно поділяються на дві основні групи: десертні, що вживаються головним чином в сирому або сушеному вигляді, і плантайни (або платано), які перед вживанням вимагають термічної обробки.

М'якоть десертних сортів дуже солодка на смак, містить велику кількість вуглеводів, вітаміну C і деякі необхідні для організму мінеральні речовини, такі як фосфор, залізо, калій, кальцій і магній.

Вас також може зацікавити:

Автор: Руслана Заклінська
Новини заразКонтакти