Коли прибирати ялинку після Нового року 2022: як зробити це правильно і не накликати біду

Коли прибирати ялинку / depositphotos.com/

Чому ялинку не можна залишати на смітнику і прибирати її негайно, якщо гілки стали коричневими.

Зелена красуня - головний атрибут новорічних свят поряд з мандаринами, Олів'є і шампанським. Але, як все хороше, свята неодмінно підійдуть до кінця, відгримлять веселощі і деревце потрібно буде прибрати. Коли прибирати ялинку в 2022 році, розібрався Главред.

Про те, які професійні та міжнародні свята чекають українців в середині зими, читайте в матеріалі: Свята в січні 2022: скільки відпочиватимуть в Україні.

Коли прибирати ялинку за церковним каноном

Згідно з народними прикметами вічнозелене деревце, як і всі інші святкові атрибути, необхідно прибрати з дому до 19 січня – Хрещення. Вважається, що в Водохресний святвечір – 18 січня закінчується період святок з веселощами і народними гуляннями і починається підготовка тіла і душі до Великого посту. До 18 січня також бажано провести генеральне прибирання і позбутися від непотрібного.

Православ'я зазначає, що ідеально прибирати ялинку відразу після 14 січня – старого Нового року. Священики дотримуються думки, що традиція прикрашати ялинку залишилася з часів язичництва, так люди вірили, що яскравий колір іграшок відлякує нечисту силу. Традиційною правильною з точки зору релігії новорічною прикрасою є вертеп із зображенням Марії, Йосипа та новонародженого Ісуса Христа.

Читайте також"З Водохрещем!"- листівки, душевні привітання і картинки до світлого свята

Згідно віруванням, ялинку не можна було просто так залишати на смітнику. Так можна було позбутися достатку і благополуччя на цілий рік. Щоб удача не залишила вас, дерево краще розпиляти і спалити. Якщо розбилася ялинкова прикраса - не зволікайте - загадуйте бажання.

Коли прибирати ялинку по фен-шуй

Східна філософія фен-шуй дотримується іншої думки. Якщо ви маєте намір зустріти Китайський Новий рік 2022, залишити ялинку і разом з нею атмосферу свята можна до 12 лютого.

Варто пам'ятати, що жива красуня навряд чи протримається так довго. Тому подумайте над тим, щоб зустріти Новий рік за місячним календарем в компанії штучної ялинки.

Читайте такожВорожіння на Водохреща 2022: на долю, здійснення бажань і судженого

Коли прибирати ялинку з дому - прикмети

У народі вірили, що новорічна ялинка збирає всю негативну енергію і довго залишати в будинку її не рекомендується. Є прикмети, які свідчать про те, що від деревця потрібно позбутися:

Читайте також:

Автор: Олена Стронг
Новини заразКонтакти