Картопля буде свіжою тижнями: жінка розкрила лайфхак із зберігання картоплі

Де зберігати картоплю - жінка розповіла, як уникнути проростання / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, ua.depositphotos.com

Жінка поділилась порадою, яку потрібно знати, щоб ваша куплена або вирощена картопля не зморщувалася, не проростала і не набувала зеленого відтінку.

Картопля - це найкраща частина кожної трапези і, безумовно, основний продукт української кухні, але зберігати її свіжою може бути непросто.

Незалежно від того, чи вирощуєте ви картоплю самостійно, чи купуєте її в супермаркеті, є одна порада, яку потрібно знати, щоб запобігти зморщуванню картоплі або появі зеленого відтінку, пише Mirror.

Якщо ви купуєте картоплю в супермаркеті, обов'язково зніміть усі поліетиленові пакети, щоб забезпечити циркуляцію повітря. На сторінці GoodFoodForGood в TikTok одна кмітлива жінка поділилася порадою, як зберегти картоплю свіжою довше.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про лайфхаки із картоплею та про те, як швидко приготувати картоплю, рекомендуємо наш матеріал: Стояти біля плити більше не треба: кухар розповіла, як приготувати картоплю.

Відео в TikTok було підписане: "Ця порада допоможе зберегти вашу картоплю свіжою довше. Заощаджуйте гроші та запобігайте відходам за допомогою цього хака. Ви можете подякувати нам пізніше".

Авторка сказала: "Цей простий трюк змінює правила гри, коли справа доходить до збереження картоплі свіжою. Чи знали ви, що зберігання картоплі з яблуками може допомогти їй не проростати? Це тому, що яблука виробляють газ під назвою етилен, який уповільнює проростання".

Дивіться відео про те, як зберігати картоплю, щоб вона не проростала:

Етилен, що виділяється яблуками, загалом може довше зберігати картоплю свіжою і, як було доведено, уповільнює її дозрівання, але для інших фруктів і овочів він має протилежний ефект.

Не варто зберігати яблука поруч з продуктами, які особливо чутливі до етилену, такими як цибуля, дині, броколі та персики. Гуру кулінарії також рекомендував зберігати картоплю в "прохолодному, сухому місці, наприклад, у шафі".

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти