Як видалити сечовий камінь в унітазі: домашній засіб з двох інгредієнтів

Як швидко видалити сечовий камінь в унітазі / колаж: Главред, фото: скріншот з відео

В процесі експлуатації на поверхні унітаза можна спостерігати утворення вапняного нальоту і сечового каменю, але є спосіб, який допоможе це прибрати.

Наліт в унітазі – розповсюджена проблема, але є ефективні домашні засоби, які допоможуть його прибрати.

Вам також може бути цікаво: Що робити, якщо з бачка унітазу тече вода: дуже легке, але робоче рішення.

Як видалити застарілий сечовий камінь в унітазі

Автор YouTube каналу «ЛайфхакКлуб» розповів, як прибрати кірку з сечі в унітазі. За його словами, для цього знадобиться лише вода та лимонна кислота.

Щоб прибрати весь наліт, спочатку необхідно підготувати коліно унітазу – з нього потрібно прибрати більшу частину води. Для цього можна використовувати пляшку або інші підручні засоби.

Далі необхідно підготувати засіб для чищення. Для цього потрібно змішати дві пачки лимонної кислоти з гарячою водою. Пізніше цей розчин потрібно залити в унітаз, щоб він повністю покривав забруднення. Важливо: щоб заливати розчин в унітаз, він має бути не надто гарячим, а швидше теплим.

Залиште засіб в унітазі на кілька годин, а краще на ніч. Коли час вийде, забруднення потрібно протерти щіткою.

Як позбутися нальоту в унітазі

Найпростіше чищення унітаза від вапняних відкладень передбачає використання йоржика, але існують ще кілька домашніх засобів, які впораються із цим завданням.

Що найкраще розчиняє сечовий камінь – відео:

Що таке ЛайфхакКлуб?

ЛайфхакКлуб - канал на YouTube, де автор розповідає про те, як застосовує на практиці прості поради, що допомагають розв'язувати проблеми по дому. У каналу понад 11 мільйонів переглядів, зазначено в описі.

Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Читайте також:

Новини заразКонтакти