Як зберегти полуницю свіжою тиждень: кулінарний експерт розкрив простий спосіб

Геніальний спосіб зберігання ягід / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Все, що вам знадобиться, це проста скляна банка, яка запобігає розвитку цвілі, оскільки вона діє як бар’єр для впливу повітря та вологи.

Якщо ваша полуниця починає псуватися через кілька днів, швидше за все, ви зберігаєте її неправильно. Більшість людей зберігають полуницю в оригінальному пластиковому контейнері з супермаркету, але це один з найгірших способів для її зберігання. Контейнер може стати вологим і теплим, що робить його ідеальним середовищем розвитку для цвілі.

Якщо ви цікавитесь порадами щодо зберігання полуниці, прочитайте матеріал Главреду: Полуниця буде свіжою весь тиждень: геніальний спосіб зберігання ягід.

Авторка кулінарної книги та засновниця веб-сайту про економну їжу The Cross Legacy Емі Кросс поділилася простим способом зберігання полуниці, з яким ваші ягоди будуть свіжими тижнями. Цей спосіб займає не більше 10 хвилин і збереже полуницю та інші ягоди свіжими набагато довше, пише Еxpress.co.uk.

Все, що вам потрібно, це:

Для початку вимийте полуницю у великій мисці, щоб очистити її від зайвого бруду, оскільки бактерії призведуть до швидкого псування ягід. Потім налийте оцет і воду в іншу миску, встановіть таймер і дайте полуниці постояти у розчині дві хвилини.

«Важливо, щоб ягоди були в розчині лише дві хвилини. Якщо залишити полуницю у воді довше, вона почне процес бродіння. Тоді не матиме значення, що ви будете робити з ягодами, вони зіпсуються швидко», - сказала Емі.

Після закінчення часу вийміть полуницю з розчину і промийте у друшляку. Потім покладіть полуницю на чистий рушник, щоб вона висохла, приблизно на три години.

За словами Емі, полуниця повинна бути «сухою», щоб цей метод зберігання був ефективним, оскільки будь-яка вологість швидко призведе до того, що вона запліснявіє. Коли полуниця повністю висохне, покладіть паперовий рушник на дно скляної банки, а потім почніть обережно викладати полуницю в банку.

Після цього помістіть полуницю в холодильник. Так ваша полуниця зберігатиметься набагато довше, ніж зазвичай.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Новини заразКонтакти