Як зупинити блювоту і нудоту в домашніх умовах: що потрібно зробити в першу чергу

Як зупинити блювоту / depositphotos.com/

Прості способи, які принесуть полегшення.

Нудоту і блювоту можуть провокувати багато факторів, серед яких харчове та алкогольне отруєння, хвороби печінки, пухлини, захворювання мозку. Причиною може бути і фізіологічний стан організму – блювота іноді виникає в першому триместрі вагітності. Главред розібрався, що робити при нудоті і блювоті і коли потрібно звертатися до лікаря.

Як зупинити нудоту

У легких випадках з нудотою може впоратися самостійно. Однак не варто нехтувати зверненням до лікаря. Регулярні напади нудоти можуть свідчити про серйозні неполадки в роботі організму. "Мутити" може як від простого хвилювання і переїдання, так і від серйозних станів: струсу мозку, хвороб печінки, внутрішнього вуха і низького артеріального тиску.

Що робити при блювоті в домашніх умовах

Блювота, яка виникає при харчовому і алкогольному отруєнні проходить сама, коли організм повністю очищається від токсинів. Щоб полегшити стан можна:

Як зупинити блювоту у дітей

У дітей до року блювота може викликати небезпечний стан зневоднення організму, тому не намагайтеся зупинити її в домашніх умовах. Дітей выд року до двох потрібно показати лікарю якщо блювота не припиняється протягом 24 годин.

Викликайте швидку допомогу, якщо блювота супроводжується:

Читайте також:

Автор: Олена Стронг
Новини заразКонтакти