Як натерти буряк і не забруднитися: секрет досвідчених господинь

Як натерти буряк і не забруднитися/ ua.depositphotos.com, скрін

Якщо після приготування буряка вам довго доводиться вимивати руки, краще завчасно попіклуватися про те, щоб не забруднити їх.

Коли готуєте якісь страви на святковий стіл або на щодень з червоного буряка, важко залишитися абсолютно чистими і не забруднити руки. Зазвичай цей примхливий коренеплід залишає червоний відтінок на руках, а в гіршому випадку – не лише на них. Тому питання, як натерти буряк і не забруднитися, завжди залишається актуальним для усіх господинь.

Часто під час приготування страви під руками не опиняється рукавичок, які допомогли б захиститися від забруднення. До того ж, терти або нарізати буряк у рукавичках буває не дуже зручно.

Проте є способи, як почистити, нарізати або натерти буряк без рукавичок, і при цьому не забруднити рук.

Олія

У такому разі перед приготуванням потрібно змастити руки олією. Вона не дозволить соку з буряка дістатися до вашої шкіри. Після приготування страви руки потрібно добре вимити з милом, і ви помітите, що жодна червона крапля з коренеплоду не залишить свого сліду на ваших руках.

Оцет

Цікаво, що у такій ситуації може допомогти навіть простий столовий оцет. Варто лише перед приготуванням страви змочити ним вату і протерти руки. Коли оцет висохне, можна брати у руки буряк – він уже не зможе залишити на шкірі свій слід. Адже кислота не дозволить соку в’їстися у шкіру.

Поліетиленовий пакет

Можна використати також поліетиленовий пакет, який фактично зіграє роль замінника рукавичок. Його можна одягнути на руку, і після цього брати буряк і терти на тертці або кришити.

Також можна одягнути поліетиленовий пакет на саму тертку, а буряк поміщати всередину під пакет і терти, тримаючи за нього. Таким чином пакет ще й не дозволить шматочкам буряка розлітатися і забруднити кухню. Який з цих способів буде вам зручніший – обирайте самі.

Читайте також:

Новини заразКонтакти