Як позбутися харчової молі назавжди: простий та дієвий метод

Звичайний часник допоможе позбутися харчової молі на кухні / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Міль на кухні може з'явитися абсолютно несподівано. Але ігнорувати комах не варто - вони можуть завдати чималої шкоди.

Маленькі метелики, що раптово з'явилися на кухні, рідко одразу викликають занепокоєння. Однак ігнорувати їхню присутність не варто. Адже це харчова міль, яка може зіпсувати всі запаси сипучих продуктів і дуже швидко розселитися по всій квартирі.

Раніше Главред писав, що моль стає активною в зимовий та осінній час, коли в будинку включають опалення, адже вона любить тепле середовище. Однак, у квітні та травні в будинку можуть з'явитися дорослі метелики. Що вбиває моль у будинку і як боротися зі шкідниками? Читайте матеріал: Як позбутися молі раз і назавжди: фахівці розкрили дієвий метод.

Ще одна напасть, з якою можна зіткнутися, це мурахи в будинку. Щоб позбутися мурах вдома раз і назавжди, можна скористатися кількома простими способами. Читайте матеріал: Зникнуть і ніколи не повернуться: 2 найкращі народні засоби від мурах удома.

Як знайти гніздо молі на кухні

Моль на кухні може проявитися в будь-якому місці, особливо в крупах, сухофруктах, горіхах тощо. Комахи виглядають як невеликі метелики сірого або сіро-коричневого кольору. Сам метелик не харчується продуктами, але продукує потомство - гусениць, які небезпечні для продуктів харчування.

Найчастіше харчова міль селиться під стелею, у місцях відшарування шпалер, у швах плитки. Знайти місце їхнього проживання можна за павутиною і личинками.

Чого боїться харчова міль

Оскільки використання хімікатів на кухні - не найкраща ідея, боротися з міллю краще за допомогою народних засобів.

Харчова міль боїться запахів, тому варто розкласти по кухонних шухлядах м'яту, полин, лавровий лист і будь-яку іншу запашну траву.

Як позбутися харчової молі назавжди? Використовуйте часник. Зубчик потрібно очистити, нарізати скибочками, покласти на блюдечка і поставити в шафи.

Перевага часнику в тому, що його навіть можна класти прямо в борошно і крупи.

Різкий запах ефірної камфорної олії або навіть камфорного спирту, який продається в аптеках, також надовго випровадить харчову міль із кухні.

Камфорою можна просочити ватяні диски й укласти їх у шафи. У міру вивітрювання аромату ефіру ватні диски слід міняти.

Раніше Главред писав, звідки беруться маленькі жучки на кухні та як їх позбутися.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти