Як позбутися конденсату на пластикових вікнах: прості народні засоби

Як позбутися конденсату на пластикових вікнах / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Проблема мокрих вікон полягає у надмірній вологості та відсутності вентиляції, але є народні методи, які допоможуть з цим боротись.

Конденсат на вікнах - актуальна проблема для багатьох власників приватних будинків і квартир. Особливо часто конденсація рідини спостерігається на пластикових віконних конструкціях в холодні періоди року, а враховуючи те, що вже осінь, варто знати, що потрібно зробити, щоб не потіли пластикові вікна.

Вам також може бути цікаво: Як зняти старий скотч із пластику на вікнах: дуже простий, але ефективний спосіб.

Як позбутися конденсату на пластикових вікнах народними засобами

Що покласти на підвіконня, щоб не було конденсату

Найпростіший та дешевий спосіб прибрати конденсат з вікон – це просто поставити на підвіконня тарілку з сіллю. Вона вбиратиме в себе всю вологу. Замінювати сіль потрібно тоді, коли вона закам’яніє, саме це означає, що сіль увібрала в себе максимальну кількість води.

Як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах за допомогою соди

Візьміть одну склянку соди, одну склянку води та щітку з ганчіркою.

Змішайте харчову соду з водою у рівних пропорціях, щоб утворилася паста. Нанесіть суміш на чисту вологу ганчірку та протріть нею вікна.

Після цього варто протерти вікна ще раз, але вже чистою ганчіркою. Сода має абсорбуючий ефект, тому буде запобігати виникненню конденсату.

Дивіться відео, що можна покласти на підвіконня, щоб запобігти утворенню конденсату:

Що таке конденсат на вікнах?

Коли ми бачимо вологу, що осіла на склі вікон, це явище називається конденсатом. Поява конденсату пов'язана з фізичним явищем "точки роси". Так позначають температуру, до якої повинне охолонути повітря, щоб пара, що міститься в ньому, почала конденсуватися в росу. Можна сказати, що конденсат утворюється тоді, коли повітря більше не в змозі поглинати вологу. Він виникає в результаті різниці температур повітря всередині приміщення та холоднішого середовища. Тепле і вологе повітря в кімнаті контактує з холоднішим склом, при цьому відбувається конденсація вологи, яка краплями стікає з поверхні скла і рам вікон. Конденсат на вікнах може навіть призвести до утворення льоду, коли на вулиці стоїть морозна погода і металопластикові рами є містками для проникнення холоду.

Читайте також:

Новини заразКонтакти