Як швидко позбутися неприємного запаху на кухні - 5 простих порад

Як прибрати запах на кухні / depositphotos.com/

П'ять корисних порад, які допоможуть зберегти чистоту на кухні.

Неприємний запах на кухні може не тільки зіпсувати настрій, але і свідчити про те, що десь почали розмножуватися бактерії. Як боротися з "ароматами " на кухні і завжди зберігати її чистою, розібрався Главред.

Про те, як помити посуд за допомогою підручних засобів, читайте в матеріалі: Як помити посуд без миючого - 5 засобів, які є на кожній кухні.

Стежити за чистотою на кухні легко, якщо взяти на озброєння ці п'ять порад. Вони допоможуть запобігти появі неприємних запахів або швидко усунути їх.

Викидайте сміття

Вміст сміттєвого відра є головним джерелом амбре на кухні. Для того, щоб уникнути неприємних запахів потрібно не тільки регулярно виносити сміття, але і мити відро і ретельно просушувати в міру необхідності. Краще це робити не менше 1 разу на тиждень.

Побутова техніка

Найчастіше продукти псуються в холодильнику. Однак не варто забувати і про мікрохвильовці і посудомийній машині. Слідкуйте за чистотою побутової техніки, проводьте ревізію продуктів і перевіряйте чи не засмітилися фільтри.

Мийка

Кухонна раковина заслуговує на особливу увагу, адже вона може стати не тільки джерелом неприємного запаху, але і розсадником хвороботворних мікробів. Регулярно прочищайте труби, в яких можуть застрягати залишки їжі і жиру, мийте або протирайте раковину після кожного використання.

Їжа з сильним ароматом

Продукти з сильним ароматом можуть провокувати появу сторонніх запахів на кухні. При роботі з рибою, часником, сиром, цибулею та іншими «різкими» продуктами, потрібно відразу ж мити весь інвентар, щоб запах не в'ївся в обробні поверхні, особливо з дерева і пластика.

Ефірні олії

Екстракти лимона, грейпфрута, чайного дерева, евкаліпта та інші стануть вашими помічниками в боротьбі за чистоту кухні. Різні масла в ефірних лампах можуть не тільки подарувати кухні приємні аромати, але і продезінфікувати повітря.

Читайте також:

Автор: Олена Стронг
Новини заразКонтакти