Виглядатимуть як нові: 2 способи, як відіпрати білі шкарпетки до ідеального стану

Як відіпрати білі шкарпетки до ідеального стану/ Фото pixaby, ua.depositphotos.com

Щоб ефективно відбілити білі шкарпетки, можна скористатися одним із двох простих способів.

Досить часто після прання білі шкарпетки все одно не виглядають достатньо чистими. То залишаються якісь плями, то підошва виглядає сірою.

Відбілювач, який ми додаємо у пральну машинку безпосередньо перед пранням, не завжди ефективно справляється зі своїм завданням, якщо йдеться про білі шкарпетки. Адже повернути їм колишню білизну не так уже й легко.

Для того, щоб шкарпетки після прання були білосніжними, потрібно докласти трішки зусиль ще до прання.

Спосіб 1

Спочатку варто замочити шкарпетки в теплій воді, додавши туди гель для прання або пральний порошок, і залишити так відмокати. Потім дістати речі і прополоскати, після чого намилити господарським милом.

Далі шкарпетки варто ще раз замочити, але вже в іншому розчині. Для цього розчину потрібно в 1 літрі гарячої води розчинити по дві столові ложки нашатирного спирту і кальцинованої соди. Через годину потрібно вийняти шкарпетки, прополоскати їх і далі випрати або у пральній машинці, або вручну.

Спосіб 2

Також для цього можна скористатися ще швидшим способом, який теж ефективно впорається із завданням.

Намочіть шкарпетки і натріть їх господарським милом. Після цього їх потрібно замочити у розчині зі 100 мл води та 0,5 чайної ложки лимонної кислоти. Приблизно через 20 хвилин речі можна вийняти із розчину, а далі прополоскати у чистій воді.

Читайте також:

Автор: Альона Вороніна
Новини заразКонтакти