Без відкривачки та ножа: як відкрити консервну банку підручними засобами

Як відкрити консервну банку підручними засобами - прості способи / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Відкрити консервну банку без відкривачки може здатися складним завданням, але існують кілька простих і ефективних способів, які допоможуть зробити це.

Збираючись на природу або в похід, ви можете опинитися в ситуації, коли під рукою немає відкривачки для консервних банок. Однак, ведуча програми "Перевірено на собі" Наталія Щука показала декілька способів як відкрити консервну банку без відкривачки.

Чим відкривають консервну банку

Перший метод Наталія Щука пропонує почати зі стиснення банки руками.

"Спочатку потрібно стиснути банку з боків. Тепер зробіть теж саме згори та знизу. У місцях зламу вона має тріснути, і таким чином вміст банки опиниться зовні", - зазначає вона.

Дивіться відео про те, як відкрити консервовану банку без відкривачки та ножа:

Цей спосіб потребує багато сили, і не завжди є найзручнішим, проте працює. Важливо пам’ятати, що, відкриваючи банку таким чином, краще покласти її в пакет, щоб уникнути витікання вмісту.

Як відкрити консервну банку підручними засобами

Другий метод більш практичний, хоча теж вимагає певної вправності.

"Вам потрібна ложка і камінець. Ложка виконує функцію цвяха, а камінець — молотка. Просто бийте по ложці, але обережно, щоб не потрапити по руках", - радить вона.

Цей метод працює, хоча є ризик пошкодити ложку. Як зазначила експертка, після декількох ударів банка почне відкриватися, і вміст буде доступний.

Як відкрити банку, якщо вона не відкривається

Останній спосіб, перевірений Наталією Щукою, є найнезвичнішим, але водночас найефективнішим. Вона рекомендує знайти тверду поверхню — асфальт, бетон або камінь — і терти об неї банку:

"Аби відкрити консерву, потрібно терти поверхню об каміння, бетон або асфальт. Консерву (потрібно - ред.) потерти згори, і ребра на банці зітруться за лічені хвилини", - йдеться у відео.

Цей спосіб не тільки дієвий, але й не потребує багато сил. Після декількох хвилин тертя банка буде відкрита, залишивши ідеальне коло, і ви зможете насолодитися вмістом.

Хто така Наталія Щука

Наталія Щука — телеведуча, сценарист, журналіст, режисер та продюсер. Ведуча рубрик у «Сніданку з 1+1».

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти