Загадка для автомобілістів: що означають зигзагоподібні лінії на головній дорозі

Що означають зигзагоподібні лінії на дорозі - види розміток на дорозі / Колаж Главред, фото: Reddit, скірншот із відео

Скільки дорожньої розмітки та сигналів ви знаєте насправді? Одна з них, зокрема, поставила інтернет у глухий кут - хоча насправді корисно знати її значення.

Знаки "Стоп" і подвійна жовта лінія - одні з незліченних правил дорожнього руху, які досить легко розпізнати. Хоча багато хто з нас винен у тому, що забуває більш "неактуальні" з них, оскільки роки летять з моменту здачі теоретичних іспитів.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про види розміток на дорозі та, що вони означають, рекомендуємо наш матеріал: На дорогах України з'явилася жовта розмітка: що вона означає І кому її варто боятися.

Ось чому так багато людей були спантеличені, намагаючись зрозуміти, що насправді означає та чи інша дорожня розмітка. Білі зигзаги - це візерунок, який ви, мабуть, бачите щодня на узбіччях доріг, але який легко ігнорувати, якщо він не здається вам зручним.

На Reddit одна людина запитала: "Що означають ці лінії?", обвівши гігантські зигзаги на звичайній міській вулиці.

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Що означають зигзагоподібні лінії розмітки на дорозі

Вірите чи ні, але у правилах дорожнього руху є кілька правил щодо білих зигзагоподібних ліній, які насправді можуть бути корисними в довгостроковій перспективі.

По-перше, паркування в зоні, охопленій цими лініями, є великим "ні-ні" з міркувань безпеки, оскільки вони часто проходять перед пішохідними переходами, повідомляє Mirror.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

В Україні ламана крайова і осьова лінії (білі зигзагоподібні лінії) - попереджає про наближення до пішохідного переходу чи велосипедного переїзду з підвищеною небезпекою (обмежена їх видимість, підвищений рівень аварійності, наявність поблизу навчальних закладів) з метою концентрації уваги водія.

Фото: vodiy.ua

Обгін найближчого транспортного засобу в цих лініях або будь-якого, що зупинився, щоб дати дорогу пішоходам, також суперечить урядовим правилам, щоб ще раз захистити всіх, хто ходить навколо.

Як правильно рухатись по зигзагоподібним лініям

Інструктор автошколи в Британії на YouTube каналі "DTC Driving Tips for Life" пояснив, що у Великобританії є два різних типи зигзагоподібної розмітки.

"У нас є жовті зигзаги та білі. Жовті зигзаги часто зустрічаються за межами шкіл. Іноді ви можете побачити їх біля поліцейської дільниці, станції швидкої допомоги або пожежної станції. Щоразу, коли ви бачите жовті зигзаги, ви завжди знайдете табличку з часом, подібну до тієї, що стоїть біля цієї школи. На ній вказано час, протягом якого діють жовті зигзаги. Це час, протягом якого ви не повинні зупинятися. Цей конкретний час встановлений з 8.15 до 9.15, а потім у другій половині дня з 14.30 до 16.30. Це години, коли діти або йдуть до школи, або повертаються додому, і вони хочуть перейти дорогу", - вказує експерт.

Дивіться відео про те, що означає зигзагоподібна розмітка на дорозі:

Інструктор наголошує, що зигзаги дозволяють дітям отримати ширший огляд дороги, тому що якби на зигзагах були припарковані автомобілі, то дитина не змогла б отримати хороший огляд, і фактично це могло б зробити небезпечним для неї перехід дороги.

"Білі зигзаги зустрічаються на підході до пішохідного переходу та на виході з нього. Білі зигзаги мають два окремих значення. По-перше, так само, як і жовті зигзаги, вони означають заборону зупинки, але на них немає часових знаків. Ви не знайдете таблички з часом, яка б вказувала вам, коли можна зупинятися, а коли ні. Білі зигзаги діють сім днів на тиждень 24 години на добу", - наголошує водій.

Чому не можна зупинятися на білих зигзагах

Інструктор додає, що зупинка автомобіля в межах білих зигзагів заборонена, тому що пішоходи хочуть перейти дорогу, і вони можуть перейти дорогу в будь-який час, і знову ж таки, якщо люди паркуються на зигзагах, огляд буде обмежений, а отже, для них може стати небезпечно переходити дорогу.

"Також на під'їзді до зигзагів не можна обганяти. Отже, зигзаг означає, що на під'їзді до нього не можна зупинятися і не можна обганяти. Тому що водій попереду може пригальмовувати для пішохода. Можливо, він побачив пішохода, якого ви не бачите, і водій попереду гальмує. Тому не можна обганяти на під'їзді до цих зигзагів", - резюмував інструктор.

Що відомо про YouTube канал "DTC Driving Tips for Life"

DTC Driving Tips for Life - YouTube канал автошколи DTC у Велткобританії. Інструктори автошколи у відеоформаті допомогають водіям-початківцям скласти іспит з водіння. YouTube канал пропонує кілька плейлистів, включаючи імітаційний тест з водіння у Великобританії, який проводять висококваліфіковані інструктори з водіння.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти