Задача для вступу в Гарвард спантеличила багатьох: лише геній знайде відповідь

Складна задача для вступу в Гарвард - лише геній знайде відповідь / Колаж Главред, фото: pexels, reddit

Це складне запитання на співбесіді в Гарвардському університеті поставило людей у глухий кут: зазначається, що 90% людей відповідають на нього неправильно.

Якщо ви вважаєте, що у вас є все необхідне, щоб отримати місце в Гарварді, одному з найпрестижніших університетів світу, вам доведеться спочатку правильно відповісти на це дуже складне питання.

Головоломки - це хороший спосіб перевірити свої навички, але зазначається, що 90% людей відповідають на це питання неправильно.

Питання на співбесіді звучить так: «Якщо є сім чоловіків з сімома дружинами, і кожен чоловік і кожна дружина мають по семеро дітей, яка загальна кількість людей?», - повідомляє Daily Mail.

Що відомо про Daily Mail

Daily Mail - британська щоденна таблоїдна газета середнього сегменту, заснована в 1896 році, а також новинний веб-сайт, що видається в Лондоні. Станом на 2020 рік це була найбільш високооплачувана газета у Великій Британії. Її сестринська газета The Mail on Sunday була заснована в 1982 році, шотландське видання було засноване в 1947 році, а ірландське - в 2006 році. Контент з газети з'являється на веб-сайті MailOnline, хоча веб-сайт управляється окремо і має власного редактора, повідомляє Вікіпедія.

Однак це питання відрізняється від звичайних головоломок тим, що на нього є дві відповіді. Воно з'явилося в Інтернеті у 2021 році і відтоді ставить у глухий кут любителів математики.

Люди намагалися вирішити це завдання на Reddit, і відповіді варіювалися від 21 до 448.

Вся справа в грі слів, оскільки неоднозначне питання може мати кілька різних відповідей. Одна людина вирішила деталізувати свої напрацювання.

Він написав, що ідея полягає в тому, що вас обманом змушують помножити 7 на 3, коли 7 чоловіків і 7 дружин просто означає 7 пар, що призводить до відповіді 56.

«Однак, зважаючи на те, як це сформульовано, я думаю, що інтерпретація, що кожен чоловік має 7 власних дружин, є цілком правильною. Коли сказано «кожен чоловік і кожна дружина», це повинно було б бути виправданням для тлумачення 14 осіб. Але замість цього, це призводить до ще більшої двозначності, тому що це можна інтерпретувати як твердження про перестановку. Якщо ви так зробите, то зможете сказати, що 7 чоловіків мають 49 дружин, а для створення пари чоловіка з дружиною потрібно 343 пари, кожна з яких має 7 дітей, що в сумі дає 2401 дитину, тобто 7 + 49 + 2401 = 2457», - написав він.

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Зрозуміло, що ніхто не може погодитися з цією відповіддю, але є й інша думка, що існує лише сім пар (сім чоловіків і сім дружин), що дорівнює 14 особам. Якщо кожна пара має по семеро дітей, це означає 7х7=49 дітей. Отже, коли ви додасте їх усіх разом, то отримаєте 63 людини.

Це хороше запитання, оскільки воно показує інтерв'юеру, як працює процес мислення респондента, але залишило інтернет у роздумах щодо відповіді на нього.

Ви можете випробувати себе в інших головоломках. Наприклад, є оптична ілюзія, де за 8 секунд потрібно знайти загублену в парку атракціонів рукавичку серед машинок.

Ще одна цікава задача для тих, хто добре бачить: знайти букву O серед багатьох букв D на таблиці.

Інша оптична ілюзія пропонує знайти діамантову каблучку за 13 секунд — вона загубилася серед моркви на фермі, і ваше завдання допомогти дівчині її відшукати.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти