Навіщо кішкам "кишеньки" на вухах: цікава особливість тварин

"Кишеньки" на вухах в кота / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

"Кишеньки" є у всіх котячих, у когось вони виражені більше, у когось менше.

Мабуть, багато хто бачив, що на зовнішньому боці котячих вух, у самому низу, розташований незрозумілий клаптик шкіри, який формою нагадує "кишеньку". Ветеринари розповіли, що це не просто складка, а так звана кишеня Генрі – "шкірний мішок", розташований біля самого вуха, передає tsn.ua.

Що таке "кишеня Генрі"

Кішки мають гострий слух, вони можуть визначати напрямок джерела звуку з точністю до 5 градусів. Вони навіть можуть уявити розмір предмета, який видає звук. Котячі вуха можуть повертатися на 180 градусів і вловлювати навіть найтихіше шарудіння.

До того ж, вухо кішки складається з трьох частин – зовнішньої, середньої та внутрішньої. Трикутна вушна раковина зовнішнього вуха вловлює і посилає звукові хвилі зі слухового проходу до середнього вуха. Маленькі кісточки всередині посилають вібрації до внутрішнього вуха, і так кішка чує звук.

Кишеня Генрі розташована в основі вушної раковини і є насправді особливою складкою на хрящі вуха. Називається вона так на честь Джозефа Генрі – фізика, який займався дослідженнями електромагнітної індукції, магнетизму та радіохвиль.

Чи є "кишеньки" на вухах у всіх котів

"Кишеньки" є у всіх котячих, у когось вони виражені більше, у когось менше. Чим більші вуха, тим помітніша кишеня Генрі. Подібна складка є у кажанів, собак, деяких ласок і лисиць.

Навіщо кішкам "кишеньки" на вухах

У вчених дотепер немає єдиної думки, яку функцію виконує ця своєрідна кишенька на зовнішньому краї вуха кішки, але вони спробували це пояснити:

Що за тварини кішки?

Кішки (лат. Felis) - рід хижих ссавців із сімейства котячих. У застарілих класифікаціях до нього зараховували всіх представників малих кішок, проте в сучасній класифікації безпосередньо до кішок відносяться лише деякі малі види, які мешкають у Євразії та Африці, повідомляє "Вікіпедія".

Скільки разів на день потрібно годувати кота / Інфографіка: Главред

Читайте також:

Новини заразКонтакти