Усі яйця будуть цілі: 2 перевірених методи, що робити, щоб кури не їли яєць

Що робити, щоб кури не їли яєць/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Є кілька ефективних способів, що зробити, щоб кури не пили яйця.

Багато господинь, які тримають курей, стикалися з проблемою, коли кури їдять яйця. Тому для багатьох актуальним є питання, що робити, щоб кури не їли яєць. Є кілька варіантів, як діяти у такому випадку.

Авторка YouTube-каналу з рецептами і порадами по господарству Олена Миколаївна розповіла про свій спосіб запобігти такій проблемі, який вона перевірила на практиці.

Вона зазначила, що потрібно приготувати солоні кульки з тіста у формі яєць, які покласти для курей.

"Беремо склянку борошна, пів склянки солі та пів склянки води і замішуємо тісто. Коли тісто замішане, з нього потрібно сформувати такі кульки, які схожі на яєчка. Тісто повинне бути туге, щоб добре трималося, а якщо буде мало борошна, то можна трішки добавити. Ось ці кульки з тіста потрібно залишити при кімнатній температурі або там, де тепліше, на годинки 3-4, щоб воно обсохло, такою шкоринкою взялося", - розповіла господиня.

Вона зазначила, що далі потрібно покласти це тісто туди, де кури несуть яйця. Можна покласти кілька таких кульок з тіста, зважаючи на те, скільки у вас курей.

"З’їдять вони все, не бійтеся, нічого їм не буде. У мене теж в перший день з’їли усі ці "яйця" з тіста, а на наступний день знов поклала, то одненьке з’їли, а інші так і лежали. І вже більше кури не їли яєць. Уже три місяці у мене кури несуть яйця і всі яйця цілі", - зазначила Олена Миколаївна.

Дивіться відео про те, що робити, щоб кури не їли яєць:

Що зробити, щоб кури не пили яйця

Про ще один спосіб розповіла на своєму YouTube-каналі блогерка Любов Ільчишина. Вона розповіла, яка причина того, що кури їдять яйця. За словами господині, справа в тому, що птахам не вистачає жиру.

Щоб вирішити цю проблему і зробити так, щоб кури не їли яйця, господиня розмістила біля їхніх годівничок шматки сала. Водночас вона наголошує, що сало повинне бути несолоним.

"Ми прибили шматочки сала на корито. І через якийсь час не лишається навіть маленького шматочка. Кури собі скубуть його потрошки. І вже напевно рік як у мене кури яйця не клюють", - зазначила господиня.

Дивіться відео про те, що робити, щоб кури не їли яєць:

Цікаві факти про яйця

Найпоширенішими у вживанні є курячі яйця. Хоча будь-які пташині яйця можуть бути вжиті в їжу людиною. Існує практика вживання яєць деяких рептилій (наприклад, черепах).

Попри харчову цінність яєць, їхнє споживання може завдати шкоди здоров'ю у зв'язку з можливістю зараження сальмонелою або алергією на яєчні білки.

Білі яйця однаково корисні, як і коричневі. Колір шкаралупи - це всього лише генетична ознака, він ніяк не впливає на поживну цінність, смак або свіжість.

Найкраще місце для яєць - холодильник. За температури нижче 6°C бактерії сальмонели не розмножуються.

Яйця зберігаються довше, якщо покласти їх гострим кінцем донизу. Річ у тім, що на тупому кінці є повітряна бульбашка, в якій можуть бути бактерії, тож є ймовірність, що під час перевертання вони потраплять до яйця.

Яйця не можна зберігати з продуктами, що сильно пахнуть. Завдяки пористій шкаралупі вони легко вбирають сторонні аромати.

Холестерин, що міститься в яйцях, не є небезпечним. Лецитин, якого багато міститься в яєчному жовтку, допомагає підтримувати рівень холестерину в нормі, запобігаючи розвитку серцево-судинних захворювань.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти