Водіям на замітку: що означають білі зигзагоподібні лінії на дорозі

Що означають білі зигзагоподібні лінії на дорозі / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Мабуть, кожен водій хоч раз стикався із білими зигзагоподібними лініями на дорозі, але не всі знають, що вони означають.

Що означають білі зигзагоподібні лінії? Це питання задавав собі, мабуть, кожен водій-початківець. Видання The Sun вирішило пояснити значення цієї дорожньої розмітки.

Вам також може бути цікаво: Більшість не здогадується: що за таблички з цифрами на трасі – цікавий факт.

Так, в Україні білі зигзагоподібні лінії, або розмітка 1.24 (ламана крайова і осьова лінії) - попереджає про наближення до пішохідного переходу чи велосипедного переїзду з підвищеною небезпекою (обмежена їх видимість, підвищений рівень аварійності, наявність поблизу навчальних закладів) з метою концентрації уваги водія.

Розмітка 1.24 / фото: vodiy.ua

Ці лінії зазвичай знаходяться по обидва боки переходу і служать для заборони паркування та обгону в цих зонах.

Варто зауважити, що згідно з правилами дорожнього руху, паркуватися на перехресті або в зоні, позначеній зигзагоподібними лініями не можна.

Крім того, зигзагоподібні лінії намальовані поруч з узбіччям та по центру дороги означають, що ви не повинні обганяти транспортний засіб, який рухається попереду, коли наближаєтесь до переходу.

«Це правило встановлено для того, щоб пішоходи, в тому числі діти та маломобільні групи населення, мали чіткий і безперешкодний огляд дороги, що підвищує безпеку для всіх», - наголошує видання.

Білі зигзагоподібні лінії діють 24/7, тобто вони застосовуються постійно і не підпадають під обмеження певного часу чи дати.

The Sun

The Sun.co.uk - це онлайн-видання найбільшої британської газети і члена британського регулятора преси IPSO. The Sun прагне до найвищих стандартів точності у своїх репортажах і продовжує інвестувати в оригінальну журналістику в друкованих виданнях і в Інтернеті, йдеться на сайті видання.

Читайте також:

Новини заразКонтакти