Водіям на замітку: що означає круг зі знаком оклику на панелі авто

Знаки на панелі авто / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, Express.co.uk

Механік розповів, на яку лампочку на приладовій панелі авто обов’язково слід звертати увагу.

Звичайна сигнальна лампочка на приладовій панелі автомобіля може попереджати водіїв про небезпеку. Про це пише Express.co.uk.

Провідний автомеханік Скотті Кілмер попередив, що водії повинні «негайно припинити рух», коли з'являється ця лампочка через серйозні проблеми з безпекою.

Логотип являє собою сплющене жовте коло зі знаком оклику в центрі, який з'являється на приладовій панелі автомобіля поруч з кермом.

Що означає жовтий круг із знаком оклику на приладовій панелі авто

Цей знак вказує на різні проблеми з шинами і закликає водіїв негайно перевірити тиск у шинах.

«Сьогодні я покажу вам, що означає цей маленький символ на панелі приладів. Це має бути зображення роздавленої шини зі знаком оклику посередині, що попереджає вас про те, що у вас низький тиск у шинах. Тож візьміть манометр і перевірте всі шини», - сказав механік.

Чи можна їхати із спущеними шинами

Зазначається, що поїздка з несправною шиною суперечить правилам, і за порушення цих правил на учасників дорожнього руху можуть накладатися штрафи.

За словами автоекспертів KwikFit, водії можуть проїхати максимум 80 кілометрів на спущеній шині. Однак, це може призвести до «внутрішніх структурних пошкоджень шини», а також до погіршення керованості та контролю над автомобілем.

Їзда на спущеній гумі також може зашкодити структурі ваших шин, оскільки «концентрує додаткову вагу на краях обода».

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Новини заразКонтакти