Вкрали автомобіля - що робити в першу чергу

Що робити у разі викрадення авто / Інформатор

Агенти проекта, що показує Новий канал дали цінні поради, як діяти, якщо пропала машина.

Ваш автомобіль викрали. Жахлива ситуація, якої побоюється кожен власник автівки. Адже, на жаль, більшість викрадених машин не повертаються до своїх власників. Чи легко автомобіль поцупити з автостоянки, яка охороняється? Відповідь знаходила журналістка програми Таємний агент, який знімає Новий канал, Олена Зборовська разом з адвокат Юрієм Білоусом.

"Ми довго шукали у спальному районі столиці автостоянку. Щоб вона була обгородженою, з камерами та охоронцем. Знайшли та залишили автомобіль", – розповідає журналістка.

В’їзд на стоянку був контрольованим. Агентка проїхала шлагбаум та припаркувала машину неподалік будиночка з охороною.Читайте такожДе в Україні безпечно залишати автомобіль - поради експерта

"Здивувало, що працівник довго думав, скільки я маю заплатити. І, мабуть, навмання назвав ціну", – розповідає Олена.

За кілька годин журналістка перевірила, чи можна викрасти з цієї стоянки автомобіль. Друг дівчини вчинив провокацію та імітував крадіжку.

Уявіть, охоронець не відреагував на спрацьовану сигналізацію. А ще він спокійно дивився, як машина з іншим водієм виїжджала за межі стоянки.

Що робити, коли автомобіль зник з автостоянки, яка охороняється?

"Згідно зі статтею 950 ЦК України власник автостоянки несе відповідальність за втрату автомобіля, прийнятого на зберігання", - пояснив адвокат.

Вмикайте проект Таємний агент, який показує Новий канал о 15:30.

Автор: Олександр Галайда
Новини заразКонтакти