В якому порядку транспортні засоби проїдуть перехрестя: відповідь знають не всі

Задача з ПДР / колаж: Главред, фото: youtube.com/@zapravilami, ua.depositphotos.com

Цікава задача з ПДР, яка допоможе покращити знання водіїв.

Незалежно від досвіду, водіям варто покращувати свої знання з ПДР. Це можна зробити за допомогою цікавих тестів.

Автор YouTube каналу "За!Правилами" поділився однією із задач ПДР. Вам потрібно розглянути зображення та відповісти, в якому порядку транспортні засоби проїдуть це перехрестя?

Задача з ПДР / фото: youtube.com/@zapravilami

Варіанти відповіді:

  1. Синє авто, біле, вантажівка.
  2. Біле авто, вантажівка, синє.
  3. Вантажівка, синє авто, біле.
  4. Синє авто, вантажівка, біле.
  5. Біле авто, синє, вантажівка.
  6. Вантажівка, біле авто, синє.
  7. Роз’їдуться за спільною домовленістю.

Розбір задачі

Ми маємо перехрестя, до якого під’їхали три транспортні засоби. Водії усіх транспортних засобів повертають ліворуч і увімкнули відповідні покажчики повороту.

Варто звернути увагу, що перехрестя не обладнане світлофорами і на ньому відсутні будь-які знаки. Відповідно, перед нами нерегульоване перехрестя рівнозначних доріг. На таких перехрестях водії зобов'язані роз'їжджатися керуючись пунктом 16.12 ПДР – на перехресті рівнозначних доріг водій нерейкового транспортного засобу зобов'язаний дати дорогу транспортним засобам, що наближаються праворуч, крім перехресть, де організовано круговий рух.

Як можна побачити із картинки, на вантажівці увімкнено маячок помаранчевого кольору, але маячки такого кольору не надають переваги у русі, а служать для привернення уваги інших водіїв.

Тому водії мають роз'їжджатися за правилом перешкоди праворуч. Згідно з цим правилом, водій нерейкового транспортного засобу має дати дорогу іншому транспортному засобу, що знаходиться від нього праворуч.

Але на картинці зображена рідкісна, але життєва ситуація, коли усі водії мають перешкоду з правого боку. Тому в такій ситуації найкращим рішенням буде роз'їхатися за спільною домовленістю.

Правильна відповідь – 7.

Задача з ПДР - відео:

Що відомо про YouTube канал «За!Правилами»?

YouTube канал «За!Правилами» - це україномовний канал, який розповідає про ПДР. У відео автор розбирає цікаві ситуації за кермом та нагадує правила дорожнього руху, розв'язуючи різні задачки з цієї теми. На даний канал вже підписалось понад 49 тисяч користувачів, йдеться в описі каналу.

Читайте також:

Новини заразКонтакти