Скільки насправді існує знаків зодіаку: чи існує 13-й знак - Змієносець

Скільки знаків зодіаку - 12 чи 13 / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Вавилоняни, які заклали основу для сучасної зодіакальної системи, виділили 12 знаків, ґрунтуючись на 12 місяцях року. Змієносець тоді не був включений.

Зірки завжди вабили людей, таємничо мерехтячи в нічному небі. Прагнучи розгадати їхні секрети, людство розділило небо на сузір'я, асоціюючи їх з міфологічними істотами та божествами. Так з'явився зодіак, система, що пов'язує положення небесних тіл з людською долею.

Зодіакальний круг, знайомий нам з гороскопів, налічує 12 знаків: Овен, Телець, Близнюки, Рак, Лев, Діва, Терези, Скорпіон, Стрілець, Козоріг, Водолій та Риби. Проте, існують теорії про те, що існує й 13-й знак - Змієносець.

Чому немає 13 знаку зодіаку

Зодіакальна система, яку ми використовуємо сьогодні, була розроблена близько двох тисячоліть тому вавилонянами. Вона поділяє небо на 12 рівних частин, кожна з яких відповідає одному з 12 зодіакальних знаків. Це рішення було прийнято через зручність числової системи, оскільки 12 є числом, яке легко ділиться на декілька рівних частин (2, 3, 4, 6). Хоча в небі існує більше сузір'їв, ніж знаків зодіаку, 12 знаків стали традиційними і широко прийнятими в астрології.

Скільки насправді знаків Зодіаку 12 чи 13

Астрономічно, на небі існує 13 сузір'їв, які лежать на шляху Сонця, відомому як екліптика. Ці сузір'я включають 12 традиційних зодіакальних знаків плюс одне додаткове – Змієносець. Проте, зодіакальна система, яку ми використовуємо, залишається з 12 знаками. Це тому, що астрологічні знаки базуються не на точному розташуванні сузір'їв, а на розподілі екліптики на рівні частини.

Який знак зодіаку 13

Змієносець - 13-й знак зодіаку, який знаходиться між Скорпіоном та Стрільцем. Люди, народжені між 30 листопада та 17 грудня, могли б бути Змієносцями, згідно з цією теорією.

Коли запровадили 13 знаків Зодіаку

Система 12 знаків зодіаку з'явилася близько 3000 років тому у Вавилоні. Змієносця не включили до системи, ймовірно, через те, що це сузір'я не вписувалося у симетричну систему з 12 секторів.

Чому сузір'їв 13, а знаків 12

Офіційної астрологічної системи, яка б визнавала Змієносця, не існує. Проте, деякі астрологи використовують розширену систему з 13 знаками.

Важливо зазначити, що теорія про 13-й знак зодіаку не є загальновизнаною. Офіційна астрологія ґрунтується на системі 12 знаків, і багато астрологів не визнають Змієносця.

Чим відрізняються Змієносці від Стрільців

Змієносці, згідно з теорією, відрізняються від Стрільців своїми якостями. Їх описують як людей, які поєднують в собі риси Стрільця та Скорпіона. Вони можуть бути амбітними, лідерами, але й водночас спостережливими та проникливими.

Читайте також:

Новини заразКонтакти