Штраф до 100 тисяч євро: чому в Німеччині не можна мити машину

Чому в Німеччині не можна мити авто - штраф за миття машини в ФРН / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, УНІАН

Миття автомобіля в Німеччині на власній ділянці суворо заборонено через законодавство щодо захисту водних ресурсів, яке передбачає серйозні штрафи.

Миття автомобіля на власній приватній ділянці – звичайна справа для багатьох українців, особливо в сільській місцевості. Проте в Німеччині все зовсім по-іншому. Як пояснює блогерка, автор YouTube каналу "Germanika", миття автомобіля в Німеччні на відкритому ґрунті або неподалік від водних джерел суворо заборонено через законодавство, яке охороняє підземні та наземні води від забруднень.

Чи можна в Німеччині мити машину на вулиці

"Якщо в Україні це звична практика, то в Німеччині діє постанова про охорону підземних вод. Якщо ви миєте машину біля озера, струмка або річки, мастила, бензин та інші шкідливі речовини можуть потрапити до стічних вод, тому миття авто в таких умовах заборонено", – зазначає Галина.

Забруднені стічні води можуть завдати шкоди навколишньому середовищу, тому німецьке законодавство передбачає суворі обмеження на подібні дії.

Дивіться відео про те, чи можна в Німеччині мити машину на вулиці:

Де дозволено мити машину в Німеччині

Згідно з законодавством Німеччини, миття машини дозволено лише на спеціальних автомийках або в місцях, де забруднена вода не може потрапити до ґрунтових вод. Наприклад, миття на асфальті іноді дозволяється, але з певними застереженнями.

"Навіть якщо ви миєте машину на асфальті, можуть бути проблеми через щілини між плитами, через які забруднена вода потрапляє в ґрунтові води. За це можна отримати штраф", – попереджає блогерка.

Штрафи за миття машини в Німеччині

Галина також зазначає, що штрафи за миття машини в невідповідних місцях можуть варіюватися від 25 до 50 євро в деяких Федеральних землях, але можуть сягати й до 500 чи навіть тисячі євро в інших регіонах. Усе залежить від місцевого законодавства і ступеня забруднення довкілля.

"Штрафи можуть бути різними. Наприклад, у деяких Федеральних землях штраф може починатися від 25 євро, але в інших регіонах він може досягати навіть тисячі євро", – розповідає Галина.

Як зазначають німецькі журналісти з видання "Aussiedlerbote", за самостійне миття автомобіля можна отримати штраф до 100 000 євро.

"Самостійне миття автомобіля скоріше заборонено, ніж дозволено. Рекомендується дізнатися більше саме про ваш регіон перед тим, як зважитеся мити авто. Вам зможуть дати точну відповідь регулюючі органи та адміністрація міста. Пам'ятайте, що за порушення може бути призначений великий штраф. У кращому випадку доведеться заплатити всього 25 євро, але може бути і до 100.000 євро залежно від Федеральної землі", - йдеться у матеріалі.

Як працюють автомийки в Німеччині

Згідно з німецькими законами, автомобіль можна мити лише на спеціалізованих автомийках, де забруднена вода обов’язково фільтрується перед тим, як потрапити у стічні води. Такі автомийки вже замінили домашні імпровізовані мийки, і це не тільки зручніше, але й безпечніше для довкілля.

"На автомийці ви зможете швидко помити машину, поки п'єте каву", – зауважують журналісти "Aussiedlerbote".

На таких автомийках встановлені спеціальні очисні системи, які захищають природу від шкідливих хімічних речовин, мастил і бензину.

"Якщо ви користуєтеся автомийкою, можете бути впевнені, що вода фільтрується, і забруднення не потрапляє до навколишнього середовища. Це найбезпечніший спосіб мити авто", – рекомендує Галина.

Що відомо про YouTube канал "Germanika"

YouTube канал "Germanika" присвячений темам, пов'язаним із життям у Німеччині, культурою, традиціями та повсякденними аспектами німецького суспільства. Він може бути корисним для тих, хто цікавиться переїздом до Німеччини, вивченням німецької мови або просто хоче дізнатися більше про життя в цій країні. Аудиторія каналу - понад 40 тисяч користувачів.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти